Sport

Bratstvo najbolje na turniru u Jelahu – U Stjepan Polju pobijedila Mladost iz Brijesnice

Bratstvo je u Stjepan Polju nastupilo sa juniorima

NOGOMET – Jelah, turnir Sakib Subašić Manga

Nogometaši Bratstva su za vikend učestvovali na dva turnira. U Jelahu su bili najbolji pobijedivši u finalu prvoligaške rivale, ekipu TOŠK-a nakon izvođenja udaraca sa bijele tačke. Bilo je 1:1 nakon 90 minuta igre. Strijelac gola za Bratstvo je bio novi igrač, inače bivši član TOŠK-a, Muzafer Ivković. Prethodno je Bratstvo u polufinalu bilo bolje od Budućnosti a TOŠK je savladao ekipu Borca. U utakmici za 3. mjesto domaći Borac je bio bolji od Budućnosti. U ekipu Bratstva su došla i dva individualna priznanja. Za najboljeg strijelca je proglašen Stefan Stojanov a Tino Divković je bio najbolji golman. Za najboljeg igrača proglašen je član TOŠK-a, Anid Travančić.

STJEPAN POLjE

U Stjepan Polju je prvo mjesto osvojila Mladost iz Brijesnice koja je u finalu savladala imenjake iz Malešića sa 2:1. Bratstvo je u utakmici za 3. mjesto sa 3:1 bilo bolje od Stjepan Polja. Prethodno je Mladost iz Malešića u polufinalu savladala domaćine a Mladost iz Brijesnice je bila bolja od Bratstva. Dodajmo da je Bratstvo na ovom turniru nastupilo sa mladim igračima s obzirom da je prva postava učestvovala na turniru u Jelahu.

Podsjećamo da je početak nove sezone u Prvoj ligi FbiH 10. augusta a do tada će Bratstvo odigrati još nekoliko kontrolnih utakmica a učestvovat će i na turniru u Doboj Istoku.

 

Slični postovi

Back to top button