Sport

Bratstvo počelo sa pripremama

Kada je u pitanju Bratstvo, danas je izvršena prozivka nogometaša. Odrađen je i prvi trening. Već na prvom treningu je bilo vidljivo da u ekipi nema nekih imena koja su ranijih sezona nosila dres Bratstva. Ekipu su napustili Bajić, Duraković, Divković, Stojanov, Adilović, Rudan. Vjerovatno će biti još promjena u igračkom kadru, kako odlazaka tako i dolazaka. Za sada je jedino izvjesno da je novo ime u Gračanici iskusni Elvedin Aletić a tu su i mladi Delić, Sarvan i golman Bajić, koji će se boriti za mjesto u ekipi.

Na prozivci je igračima jasno poručeno da će biti ogromnih promjena kako na terenu, tako i van njega. Na terenu konkretno na snazi su određene mjere koje se provode u borbi sa korona virusom, tako da do daljnjeg nema npr. zajedničkog boravka u svlačionicama koje se svakodnevno dezinfikuju u nekoliko navrata. Van terena, što će i vjerovatno jeste mnogima teško palo, doći će do rezanja troškova a samim time i igračkih primanja. U svakom slučaju, vrlo neobičan početak priprema o čemu je govorio i šef struke Nikola Nikić.

Pratit ćemo pripreme Bratstva i izvještavati vas o svim aktuelnostima. Prvenstvo bi trebalo početi početkom augusta ali će vjerovatno dosta toga zavisiti od stanja sa korona virusom.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button