Sport

Bratstvo počelo sa pripremama

Kada je u pitanju Bratstvo, danas je izvršena prozivka nogometaša. Odrađen je i prvi trening. Već na prvom treningu je bilo vidljivo da u ekipi nema nekih imena koja su ranijih sezona nosila dres Bratstva. Ekipu su napustili Bajić, Duraković, Divković, Stojanov, Adilović, Rudan. Vjerovatno će biti još promjena u igračkom kadru, kako odlazaka tako i dolazaka. Za sada je jedino izvjesno da je novo ime u Gračanici iskusni Elvedin Aletić a tu su i mladi Delić, Sarvan i golman Bajić, koji će se boriti za mjesto u ekipi.

Na prozivci je igračima jasno poručeno da će biti ogromnih promjena kako na terenu, tako i van njega. Na terenu konkretno na snazi su određene mjere koje se provode u borbi sa korona virusom, tako da do daljnjeg nema npr. zajedničkog boravka u svlačionicama koje se svakodnevno dezinfikuju u nekoliko navrata. Van terena, što će i vjerovatno jeste mnogima teško palo, doći će do rezanja troškova a samim time i igračkih primanja. U svakom slučaju, vrlo neobičan početak priprema o čemu je govorio i šef struke Nikola Nikić.

Pratit ćemo pripreme Bratstva i izvještavati vas o svim aktuelnostima. Prvenstvo bi trebalo početi početkom augusta ali će vjerovatno dosta toga zavisiti od stanja sa korona virusom.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button