Sport

Bratstvo počelo sa radom

Zadržan kostur ekipe

Jutros je na gradskom stadionu Luke u Gračanici obavljena prozivka nogometaša Bratstva koja ujedno označava i početak priprema za novu sezonu u Prvoj ligi FbiH. Sezona počinje 10. augusta. Pripreme će biti obavljene na stadionu Luke a ekipu očekuje i veliki broj kontrolnih utakmica. Prva je već u nedjelju protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja a tu su i turniri u Jelahu i Doboj Istoku.

Kada je u pitanju igrački kadar, ekipu su napustila braća Berbić, zatim mladi Buljić koji je novi član Slobode, mladi Širbegović koji je prešao u Gradinu a bivši su i Ćulov i Razić koji se u Bratstvu zadržali samo jednu polusezonu.

Dosta je novih, prije svega mladih igrača na probi. Trener Nikić traži pojačanja na lijevoj strani terena te u sredini. Za sada je potvrđen dolazak samo Muzafera Ivkovića iz TOŠK-a dok će se mladi igrači imati priliku dokazati.

Stručni štab je ostao u istom sastavu a čine ga pored šefa Nikića njegovi pomoćnici Amir Zejnilagić, Irfan Džindić i Mursel Šerifović.

Trener Nikić je istakao da je najbitnije da mu je ostao kostur ekipe od iskusnih i kvalitetnih igrača a da će popunu igračkog kadra izvršiti sa mladim talentovanim igračima te eventualno ako situacija dozvoli i sa nekim iskusnim kvalitetnim veznjakom.

Podsjećamo da je Bratstvo prošlu sezonu završilo na 10. mjestu, što svakako nije uspjeh ali uz činjenicu da su za 3. ekipom na tabeli zaostali samo 3 boda. Za narednu je želja plasman među prvih 5 ekipa.

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Back to top button