Sport

Bratstvo-Rudar na Arena Sport BH u nedjelju od 15 sati

Historija se danas ispisuje i na gradskom stadionu Luke, domu NK Bratstvo. Svi koji redovno prate sportske informacije možda će reći da ovih dana i previše koristimo pojmove “historija, historijski” i sl. Ali jednostavno, tako je kako je. Historija su trojica Gračanlija u rukometnoj reprezentaciji, historija je i prvi zvanični nastup gračaničkih stonotenisera a historija je i Bratstvo na jednom od naboljih sportskih kanala na ovim prostorima.

Nogomet – m:tel Prva liga FBiH, 10. kolo, Gračanica, nedjelja, 15:00 h

  • Bratstvo – Rudar

Bratstvo utakmicu 10. kola Prve lige FBiH protiv Rudara igra u nedjelju od 15 sati. Razlog pomjeranja termina na nedjelju je činjenica da će ovaj susret biti uživo na Arena Sport BH kanalu. Bratstvo u susret ulazi sa gostujućim porazom u prošlom kolu od Travnika dok je Rudar kao domaćin bio bolji od Zvijezde. Ekipe su bodovno poravnate na tabeli sa po 16 bodova. Rudar je na 5. a Bratstvo na 6. mjestu. Po prvi put u historiji jedna utakmica će sa stadiona Luke biti prenošena na jednom profesionalnom nivou sa čak 8 kamera.

Kako još uvijek nije dozvoljen ulazak publike na tribine, Gračanlije će ipak imati priliku da na jedan kvalitetan način isprate nastup voljenog tima.

Sretno.

Slični postovi

Back to top button