Sport

Bratstvo-Rudar na Arena Sport BH u nedjelju od 15 sati

Historija se danas ispisuje i na gradskom stadionu Luke, domu NK Bratstvo. Svi koji redovno prate sportske informacije možda će reći da ovih dana i previše koristimo pojmove “historija, historijski” i sl. Ali jednostavno, tako je kako je. Historija su trojica Gračanlija u rukometnoj reprezentaciji, historija je i prvi zvanični nastup gračaničkih stonotenisera a historija je i Bratstvo na jednom od naboljih sportskih kanala na ovim prostorima.

Nogomet – m:tel Prva liga FBiH, 10. kolo, Gračanica, nedjelja, 15:00 h

  • Bratstvo – Rudar

Bratstvo utakmicu 10. kola Prve lige FBiH protiv Rudara igra u nedjelju od 15 sati. Razlog pomjeranja termina na nedjelju je činjenica da će ovaj susret biti uživo na Arena Sport BH kanalu. Bratstvo u susret ulazi sa gostujućim porazom u prošlom kolu od Travnika dok je Rudar kao domaćin bio bolji od Zvijezde. Ekipe su bodovno poravnate na tabeli sa po 16 bodova. Rudar je na 5. a Bratstvo na 6. mjestu. Po prvi put u historiji jedna utakmica će sa stadiona Luke biti prenošena na jednom profesionalnom nivou sa čak 8 kamera.

Kako još uvijek nije dozvoljen ulazak publike na tribine, Gračanlije će ipak imati priliku da na jedan kvalitetan način isprate nastup voljenog tima.

Sretno.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button