Čaršija

Ćiri je vraćen stari sjaj

Budući posjetitelji Gračanice imat će priliku napraviti predah kod željezničkog spomenika,  lokomotive voza koji je saobraćao kroz Gračanicu od 1898. do 1967. Godine.

Zijad Biščić iz Doborovaca, učenik drugog razreda Mješovite srednje škole, smijer Zavarivač zajedno sa svojim vršnjacima kolegama prethodna tri mjeseca sticao je praksu na otvorenom te doprinijeo turističkoj ponudi Gračanice.

Jučer (8. juni )  je svečano završen prvi u nizu projekata rekonstrukcije turističkih atrakcija u Gračanici koje realiziraju Turistički ured u saradnji sa MSŠ Gračanica.

Završetak restauracije skidanjem platna sa turističke table u obliku “Ćire” zvanično su izveli učenici srednje škole u Gračanici. Ovo je još jedan primjer uspješne saradnje Turističke zajednice, Srednje škole u Gračanici i lokalne zajednice.

Voditelj  ureda Turističke zajednice Edin Ibrišević zahvalio se Gradskoj upravi ali  brojnim donatorima koji su  doprinijeli uređenju turističkog objekta, firmama Komus, Bos-kom i Limorad.

Učenici uskro idu na zasluženi odmor a na jesen po povratku u klupe pristupiti će se postavljanju zaštitne ograde na putu do tvrđave u Sokolu.

 

This slideshow requires JavaScript.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button