Sport

Dino Kalesić nastupio za Borac BL

NOGOMET – Dino Kalesić, Borac BL

Jučer smo objavili detaljan sportski pregled nastupa naših klubova na terenima proteklog vikenda. Kao i obično, pripremili smo i pregled nastupa pojedinaca u drugim sredinama. Pomenuli smo rukometne internacionalce, Ahmetaševića i Hamidovića koji igraju sjajno za svoje klubove na početku sezone. Tu su i fudbaleri, Mulahusejnović iz Slovenije te Šerbečić, Vehabović, Devedžić iz Premijer i Prve lige.

U ponedjeljak je još jedan mladi nogometaš iz Gračanice, konkretno iz Malešića, upisao nastup u Premijer ligi BiH. To je Dino Kalesić, momak koji je svojevremeno nosio i dres Bratstva. Kalesić nastupa za Borac iz Banjaluke. Borac je na domaćem terenu sa 2:0 savladao Tuzla City.

Kalesić je rođen 6. decembra 1997. godine u Tuzli, a u minuloj sezoni u dresu Rudar Prijedora u jedanaest utakmica postigao je tri gola. Imao je i dva nastipa u Kupu BiH. Ponikao je u juniorima sarajevskog Olimpika, igrao je još za Bratstvo iz Gračanice, TOŠK iz Tešnja, Rudar Prijedor a član Borca je postao u julu 2020. Sretno.

 

Slični postovi

Back to top button