Čaršija

Eko Toplane Gračanica – Podrška eko projektu sadnje stabala

𝐏𝐎𝐒𝐀𝐃𝐈 𝐒𝐕𝐎𝐉 𝐇𝐋𝐀𝐃 𝟐𝟎𝟐𝟏

Eko Toplane doo Gračanica kao društveno odgovorna kompanija uzela je učešće kao partner u akciji „Posadi svoj hlad 2021“. Od udruženja Zeleni razvojni centar otkupili smo određene količine sadnica bijelog jasena i u okviru proljetne sadnje donirali sadnice i organizovali akciju sadnje u saradnji sa Drugom osnovnom školom Gračanica.
Zahvaljujući odličnoj saradnji sa nastavnicama Almom Mulavdić i Maidom Hadžić – Djedović, imali smo čast da ugostimo učenike osmog razreda Druge osnovne škole Gračanica. Uz ugodno druženje i poštivanje svih higijensko – epidemioloških mjera napravili smo kratku interaktivnu prezentaciju Eko Toplane doo Gračanica, razgovarali o procesu proizvodnje i isporuke toplotne energije, te značaju i ulozi ovakvog sistema grijanja za naš grad i širu okolinu.
Zasadili smo određenu količinu sadnica u krugu Eko Toplane i dvorištu Druge osnovne škole Gračanica. Na ovaj način želimo da podstaknemo prije svega mlade, da u najranijem uzrastu steknu svijest o važnosti zaštite okoliša, ali i da pokažemo da svako od nas može dati doprinos kada je u pitanju očuvanje i zaštita naše životne sredine. Za čišći i ljepši grad, posadi svoj hlad.
Za više fotografija posjetite FB stranicu Eko Toplane Gračanica na OVOM linku.

Slični postovi

Back to top button