Sport

Futsal ekipe sa područja Gračanice osvojile tri prva mjesta u Derventi

Da se na području našeg grada tradicionalno igra kvalitetan futsal i da smo nepresušan izvor vrhunskih igrača i talenata, dokaz je i ovogodišnji turnir u Derventi. Na jednom od najjačih i najatraktivnijih novogodišnjih  malonogometnih turnira u regionu ekipe sa područja Gračanice su od šest (6) kategorija osvojile prva mjesta u tri (3).

Idemo redom.

U pionirskoj kategoriji 1. mjesto je osvojila ekipa Tursunprom koja je u finalu igrala protiv Zenita iz Bijeljine.  Pobijedili su nakon boljeg  izvođenja udaraca sa 6 metara. Regularni dio je završen bez golova.

Kod junira je 1. mjesto pripalo ekipi iz Prijekog Brda koja se sa 3:0 bila bolja od Banovića. I za kraj veterani. Većinom bivši igrači Kaskade okupljeni oko Futsal tima Doborovci koji čine ovu ekipu osvojili su također 1. mjesto pobjedom od 3:0 u finalu.

O kakvom se turniru radi dovoljno govori podatak da je pobjednik u seniorskoj konkurenciji dobio 10 000 KM a da su utakmice praćene sa ispunjene tribine dvorane u Derventi gdje se na završnoj noći okupilo oko 2000 ljubitelja malog nogometa.

Čestitamo.

EON

Slični postovi

Back to top button