Čaršija

GRAČANICA DOBIJA JOŠ JEDNO OMLADINSKO UDRUŽENJE

Vijeće mladih Općine Gračanica nastavlja sa radom na polju omladinske politike i angažmana. Kroz svoj program podrške neformalnim grupama mladih, Vijeće mladih naše općine pruža finansijsku podršku pri osnivanju udruženja. Prije nekoliko mjeseci kroz mentorstvo i finansiranje osnivanja podržali smo udruženje Unija Mladih Gračanica.
“Odlučili smo da kroz ovaj program na godišnjem nivou se baziramo na afirmisanju mladih u uključivanje u nevladin sektor. Na taj način poticat ćemo grupe mladih u lokalnim mjesnim zajednicama da pokrenu akciju, a zatim da osnuju omladinsko udruženje.” Navode iz Vijeća mladih.

U subotu je održana Osnivačka skupština Udruženja mladih “Spark” koji su kroz program mentorstva u posljednjih nekoliko mjeseci prošli niz obuka i edukacija iz polja omladinske politike i angažmana. Posebno

raduje činjenica da je prosjek godina Upravnog odbora udruženja 19 godina, što govori da srednjoškolci i studenti našeg grada nisu pasivni kako se to često predstavlja u javnosti. Novoosnovano udruženje uskoro počinje sa kreiranjem baze volontere.

Novoosnovanom Udruženju mladih “Spark” želimo puno uspjeha u radu na polju omladinskog angažmana.

Slični postovi

Back to top button