Događaji

Gračanica INFO

Nakon punih 20 mjeseci, jučer je dječak Mehmed Šabić ponovo zasjeo u školsku klupu. Drugari i drugarice dočekali su ga obučeni u majice s oslikanim Mehinim likom. Solidarnosti, drugarstva i sreće nije nedostajalo danas.

Podsjećamo da je Mehmed doživio teške povrede u požaru a njegova borba za život i zdravlje traje već nekoliko godina.

Meho sretno u nastavku školovanja i oporavka.


Planska isključenja električne energije su najavljena danas i sutra (petak i subota) u dijelovima Stjepan Polja i Lendića.

Detaljan pregled naselja u kojima neće biti struje kao i satnicu možete pogledati na našoj FB stranici.


Predstava Dženo, dženo Romanipe, glumaca amatera KUD-a Adem Alić Gračanica u režiji Mirele Trepanić postiže historijski uspjeh za kulturu Gračanice. Od ideje do konačnog projekta trebalo je mnogo truda i rada, a ovi ljudi su dokaz da se trud uvijek isplati. Nakon dvije godine izvođenja predstave uglavnom u humanitarne svrhe, glumci kreću na mini turneju. Danas igraju u BNP Zenica, 6.aprila u Domu kulture Kalesija, 8.aprila NP Tuzla, 9.aprila Dom kulture Zavidovići i Dom kulture Maglaj 10.aprila.Prema riječima režiserke Trepanić, velika je čast da amateri iz Gračanice, predstavom koja govori o romskoj kulturi i ruši predrasude, gostuju širom Bosne i Hercegovine.


Predstava „Buba u uhu“ na rasporedu je 11. aprila u 19 sati u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 10 KM. Prodaja se vrši svaki dan na biletarnici BKC-a od 10 do 14 sati.

Režiju potpisuje Admir Glamočak, koji i glumi u predstavi a pored tu su i Reuf Bajrović, Aldin Omerović, Aleksandar Seksan, Emina Muftić, Senad Bašić, Rijad Ljutović i drugi.


Jutros je počela isplata penzija za mjesec mart. Iznosi penzije ostaju isti kao i prethodni mjesec što znači da najniža penzija iznosi 359 KM, zajamčena 450 KM, a najviša 2.174 KM.


Večeras zabava u BKC-u. Disco 40+, za one malo starije. DJ-ejevi, Fikret, Vedo i Klipi vas muzičkim vremeplovom vraćaju u prošla vremena. Ulaz je besplatan a svi su dobrodošli.


 

Slični postovi

Back to top button