Događaji

Info 5 – 06.06.2019

Biro, motorijada, struja, izložba fotografija, maturanti, upis...

U PETAK IZLOŽBA FOTOGRAFIJA             

U petak će na platou stare robne kuće biti održana izložba ratnih fotografija „Gračanica 92-95“. Pozivaju se građani da posjete izložbu koja će biti postavljena čitav dan.

OD PETKA DO SUBOTE MOTORIJADA NA VISU

U petak počinje i do nedjelje traje 12. po redu motorijada u organizaciji Moto kluba Lutalice Gračanica. Motorijada se tradicionalno održava na platou Visa a sve one koji dođu očekuje dobra zabava i vidu nastupa rock bendova i ostalih sadržaja.

NOVO SMANJENJE BROJA NEZAPOSLENIH NA PODRUČJU GRAČANICE

U izvještaju gračaničkog Biroa za zapošljavanje se navodi da je u mjesecu maju ponovo došlo do blagog smanjenja broja nezaposlenih. U odnosu na prethodni mjesec na birou su bile 6962 nezaposlene osobe što je u odnosu na april manje za 21 osobu. U ukupnom broju nezaposlenih 4356 ili 62% je žena. Kada je u pitanju stručna sprema na Birou je najviše nezaposlenih kvalifikovanih-KV radnika, 2742. Onih sa fakultetskom diplomom je 383.

Od ukupnog broja nezaposlenih 2082 osobe prvi puta traže zaposlenje, 174 su korisnika novčane naknade a broj korisnika zdravstvene zaštite je 3907.

U PETAK UPIS U GIMNAZIJU – OD 18:30 SVEČANI DEFILE 47. GENERACIJE MATURANATA

Upis učenika u prvi razred Gimnazije ”Dr. Mustafa Kamarić” za školsku 2019/2020.godinu počinje u petak, 7.6. i traje do utorka, 11.6.2019.godine. Upis će se vršiti u prostorijama biblioteke u vremenu od 8,00 – 14,00 sati.

Kad smo kod srednjoškolaca dodajmo da će sutra i prekosutra biti održane maturske večeri a gimnazijalci i učenici mješovite srednje škole će tradicionalno prošetati centrom grada.

Svečani defile 47. generacije maturanata Gimnazije Dr. Mustafa Kamarić je u petak u 18:30 sati.

U PETAK I SUBOTU BEZ STRUJE DIJELOVI PRIBAVE I GRAČANICE

Zbog planskih radova na održavanju elektro mreže za sutra i prekosutra su najavljena planska isključenja električne energije u dijelovima  našeg grada. Struje tako u petak od 8:30 do 16 sati neće biti u Pribavi a dan kasnije i u dijelovima Gračanice.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button
Idi na alatnu traku