Događaji

Gračanica INFO 8.6.

NEVRIJEME – Bez većih problema u Gračanici

Jučerašnje nevrijeme nije izazvalo prevelike probleme na području našeg grada. Prema informacijama koje smo dobili iz Civilne zaštite, ponovo je poplavljeno nekoliko objekata na lokaciji gračaničke pijace.

Nevrijeme je jučer najviše pogodilo Gradačac gdje je padao led.

VODOSNABDIJEVANJE – Danas dvije intervencije

Pojedina naselja u centru Gračanice su jutros zbog kvara u sistemu ostala bez vode. Brzom intervencijom na glavnom cjevovodu kvar je otklonjen. Sličnu intervenciju radnici VIK-a imali su danas i na Hajdarovcu.

KOMUS – Odvoz otpada iz Gornje i Donje Lohinje, Donje Orahovice i Stjepan Polja

Komus nastavlja sa akcijom besplatnog odvoza krupnog i kabastog otpada. Danas i sutra (8. i 9.6.) kontejneri će biti postavljeni u Gornjoj i Donjoj Lohinji. U srijedu i četvrtak kontejneri će biti u Stjepan Polju a u petak i subotu u Donjoj Orahovici.

 

Mole se stanovnici ovih mjesnih zajednica da u navedene dane svoj krupni otpad uredno odlože u kontejnere.

NAPOMENA

Krupnim otpadom se smatraju čvrsti otpaci koji nastaju u stanovima, poslovnim prostorijama i slično, a koji se po svojoj veličini, količini ili postanku ne smatraju kućnim otpadom a naročito: kućanski aparati, namještaj, sanitarni uređaji, olupine vozila i njihovi dijelovi i slično. Krupnim otpadom se NE smatraju opasni otpad, animalni otpad, građevinski otpad, šljaka od centralnog grijanja i za odvoz te vrste otpada plaća se posebna naknada.

 

Slični postovi

Back to top button