Sport

Horde Zla i Manijaci prekinuli sportsku sušu u Gračanici

U subotu je na izletišu Brezik odigrana zanimljiva prijateljska utakmica sa kojom je konačno prekinuta sportska suša u našem gradu. Od prestanka svih sportskih aktivnosti prije skoro 2 mjeseca, uzrokovanih pandemijom korona virusa, u Gračanici nije odigrana niti jedna utakmica. Nije održan niti jedan sportski događaj. Do danas. I naša sportska rubrika je bila većim dijelo prazna. Bez događaja.

Istina, radi se o prijateljskoj malonogometnoj utakmici kojoj je draž dala činjenica da su se na suprotnim stranama našle pristalice dva najpopularnija nogometna kluba u BiH, gradskih rivala iz Sarajeva, Željezničar i Sarajevo. Na jednoj strani u plavoj opremi gračanički Manijaci, na drugoj u bordo Horde Zla. Nekako i ne čudi da su sportsku blokadu prekinuli oni zbog kojih, kako se često kaže, sport i postoji. Navijači. A navijači sarajevskih rivala su odlučili da kada već nema sporta, nema putovanja, druženja i navijanja, da sami organizuju jednu revijalnu utakmicu.

Ona je odigrana danas na izletištu Brezik a kako je to izgledalo na terenu, pogledajte u galeriji fotografija.

Eh sada, ono najbitnije na kraju. Utakmica je odigrana u fer i korektnoj atmosferi. Neko je pobijedio a neko izgubio. Kako se radilo o prijateljskoj, revijalnoj utakmici, iz redova poraženih su nas zamolili da ne objavljujemo rezultat. Ima logike i poštovat ćemo. Dodajmo samo da je pobijedila bolja ekipa a za rezultat će se već čuti…

 

 

Slični postovi

Back to top button