Sport

Izronit će stari za one što ga vole – Bratstvo u drugi dio sezone bez kapitena Šuše

ZA VIKEND POČINJE DRUGI DIO SEZONE U M:TEL PRVOJ LIGI FBiH

Za dva dana se nastavlja sezona u Prvoj nogometnoj ligi FBiH. Bratstvo u drugi dio ulazi sa 5. mjesta i 26 osvojenih bodova. Gostuju veoma kvalitetnoj ekipi Goražda koja je sedma sa 24 boda. U suštini, navijači Bratstva su nakon prvog dijela sezone mogli biti zadovoljni i bez previše razmišljanja se čekao nastavak sezone. Iako na prvu sve djeluje bez problema, već sada je izvjesno da Gračanlijama slijedi težak drugi dio. Zašto? Prvo zbog toga što je ekipu napustilo nekoliko bitnih igrača. Istina, stigla su nova imena koja su dijelom kompenzirala odlaske Sarvana, Mujčića, Salkića, Adilovića i ostalih ali niko nije mogao računati na ono što se desilo poslije.

PRVO SE POVRIJEDIO MUJČIĆ A ZATIM I NAPUSTIO EKIPU

Naime, poznato je da su početkom sezone štoperski par činili kapiten Šuša i Mujčić. I to je djelovalo jako dobro. Mujčić je igrao na vrhunskom nivou, najboljem od dolaska u Bratstvo. Onda se povrijedio u sudaru sa vlastitim golmanom i izbivao je praktično do kraja polusezone. A na polusezoni smo saznali da više nije član Bratstva. Napustio je ekipu zbog privartnih razloga. Zaposlenja. Još nakon povrede se vidjelo da nedostaje u odbrani jer je igrao zaista u odličnoj formi. Ali sve je bilo nekako lakše jer je tu bio kapiten Šuša a sa kapitenom ko god da zaigra, odbrana Bratstva već tada izgleda dosta korektno.

TEŠKA POVREDA KAPITENA – GRAČANIČKE NOGOMETNE IKONE SA STADIONA LUKE

Ekipa se pripremala i sve je djelovalo dobro do prošle subote i generalne probe protiv Seone. Rezultatski dobro, pobjeda 3:0. No ono što je donijelo brigu među navijače Bratstva je povreda kapitena Šuše. Nije moglo gore u datom trenutku. Šuša je osim kvalitete u igri donosio i dosta više. To je igrač ponikao u klubu u kojem je već više od 20 godina. 20-ak godina je samo prvotimac. On je bio pravi lider, igrač koga se poštovalo i koji je znao kada treba povisiti ton a kada ga spustiti. Skoro da se i ne sjećamo kada je i da li je bio ovako teško povrijeđen. Radi se o povredi ahilove tetive a s obzirom na njegove godine i samu težinu povrede, upitno je kada će se, da li će se i kako vratiti na teren. Jako težak trenutak. U izjavi za medije Šuša je poručio je da mu je najbitnije sada da može normalno da hoda a nakon toga će njegovo tijelo i doktori odlučiti da li će nastaviti sa nogometom u svome Bratstvu.

Jedna sigurno ne tako lijepa situacija, prije svega za kapitena a nakon toga za sve ostale, ekipu, struku, navijače. Nama ne preostaje ništa drugo nego da Šuši poželimo oporavak a ekipi sreću u drugom dijelu sezone. I kako kaže stih u jednoj pjesmi – Izronit će stari za one što ga vole. Sretno.

Slični postovi

Back to top button