Sport

Karatistima medalje u Tuzli – Šahisti na Evropskom kadetskom prvenstvu u Novom Sadu

KARATE – Tuzla open 2021.g.

U Tuzli je za vikend održan karate turnir na kojem su nastupili i takmičari Karate kluba Gračanica. Amina Merdanović i Faris Đulić su osvojili bronzane medalje. Čestitamo.


ŠAH – Evopsko kadetsko prvenstvo, Novi Sad

Za vikend je u Novom Sadu održan šahovski turnir za omladince kao priprema za Evropsko kadetsko prvenstvo u rapid i blic šahu. Na turniru je učestvovao i kadet Šahovskog kluba Gračanica Muhamed Šišić koji je sa 2,5 osvojena boda zauzeo 8. mjesto. Na turniru su učestvovali takmičari iz Turske, Srbije, Bugarske i Indije.

Evropsko kadetsko prvenstvo u rapid šahu

Ovaj turnir je Šišiću poslužio kao priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u rapid šahu koje se također održava u Novom Sadu.  Na takmičenju su učestvovali šahisti iz 29 zemalja, 63 u muškoj i 37 u ženskoj konkurenciji.

Šišić je osvojio 5,5 bodova te zauzeo odlično 16. mjesto u kategoriji do 14 godina. Bio je drugi najbolji takmičar iz BiH.

Milana Babić je sa 6 bodova osvojila odlično 6. mjesto a njena sestra Maša je u istoj konkurenciji bila 18. sa 4,5 osvojena boda.

EON

Evropsko kadetsko prvenstvo u blic šahu

Danas i sutra se nastavlja takmičenje u blic šahu na kojem će nastupati isti takmičari. Mi našim predstavnicima želimo sreću i uspjeh.

 

 

Slični postovi

Back to top button