Sport

Kaskada – Nakon dva poraza Brotnjo savladan 7:3

MALI NOGOMET – Premijer futsal liga BiH, 13. kolo, Gračanica

Kaskada – Brotnjo  7:2  (2:2)

Strijelci: 1:0 Isanović (7), 1:1 Čolak (10), 1:2 Suton (14), 2:2 Husejnović (19), 3:2 Husejnović (22), 4:2 Nurkić (29); 5:2 Buljubašić (31), 6:2 Nurkić (37), 7:2 Buljubašić (38), 7:3 Sesar (40).

Malonogometaši Kaskade su ostvarili vrijednu pobjedu protiv Brotnja u 13. kolu Premijer futsal lige BiH. Gosti su savladani sa sigurnih, ubjedljivih 7:2 iako je na poluvremenu bilo neriješeno 2:2. Po dva gola su za pobjedu domaćina postigli Husejnović, Buljubašić i Nurkić.

Ovo je za Kaskadu bila peta prvenstvena pobjeda i 17. osvojeni bod. Sa ovim bodovima ostaju sigurni u sredini tabele sa eventualnom šansom da se dokopaju i play offa za prvaka. U narednom kolu Kaskada gostuje kod posljednjeg Tanga. Možda je ovo prilika za gostujuće bodove.

Kada je u pitanju susret protiv Brotnja, Kaskada je u njega ušla sa imperativom pobjede nakon dva poraza zaredom, jednim u prvenstvu i jednim u kupu. Brotnjo je u Gračanicu stigao kao ekipa iz donjeg dijela tabele i domaćini su trebali pobjedu i bodove.

Počelo je dobro, vodstvom Kaskade. Pogodio je Isanović. Međutim, kao i puno puta ove sezone, nakon dobrog početka i vodstva, domaćini naglo usporavaju a gosti to koriste. Sa dva gola u 10. i 14. minuti Brotnjo stiže do preokreta i vodstva. Da na odmor ne odu sa zaostatkom pobrinuo se Husejnović koji je svojim prvim golom na utakmici izjednačio na 2:2. Igrala se 19. minuta a ovo je bio i rezultat poluvremena.

U drugom dijelu smo vidjeli još 5 golova domaćina i 1 gostujuće ekipe. Husejnović je svojim drugim golom vratio rezultatsku prednost na stranu Kaskade u 22. minuti. U 29. je već 4:2. Strijelac je bio Nurkić. Nakon 4. gola Kaskade Brotnjo je zaigrao bez golmana u napadu sa igračem više. Nije im ova taktika dala rezultat jer su domaćini iskoristili svaku priliku i pogađali sve do 7:2. Strijelci su redom bili Buljubašić u 31. minuti, Nurkić u 37. i još jednom Buljubašić u 38. Zadnji gol na utakmici djelo je gostujućeg igrača Sesara za konačnih 7:3.

Bila je ovo jedna zanimljiva i sadržajna utakmica na kojoj su prisutni osim 10 golova mogli vidjeti još nekoliko sjajnih prilika ali i odbrana golmana na obje strane.

Brotnjo ostaje u donjem dijelu tabele a Kaskada u sredini. Već smo konstatovali da Gračanlije u narednom kolu gostuje kod posljednjeg Tanga.

Galeriju fotografija sa utakmice pogledajte na našoj FB stranici a sve rezultate, tabelu i raspored utakmica objavljujemo naknadno po kompletiranju 13. kola.

 

Slični postovi

Back to top button