Sport

Kaskada večeras igra prvu utakmicu finala futsal Kupa BiH

Utakmica sa Zrinjskim je u 19 sati - Uzvrat je za sedam dana u Gračanici

FUTSAL – Kup BiH, finale, prva utakmica, Mostar, srijeda, 19:00 h

Zrinjski – Kaskada

Malonogometaši Kaskade su završili takmičenje u Premijer futsal ligi BiH. Nisu izborili play off za prvaka u koji ide šest prvoplasiranih ekipa. Završili su na 7. mjestu. I nije to toliko loše s obzirom da se radi o povratničkoj sezoni. Malo je nedostajalo za plasman u play off, jedna pobjeda, poneki još osvojen bod.

Zato je u Kupu nadoknađeno sve što je propušteno u prvenstvu. U Kupu je Kaskada izborila finale izbacivši na tom putu najbolju i najskuplju ekipu u ligi, Mostar. Prva utakmica finala Kupa na ragsporedu je danas (srijeda, 27.3.) u Mostaru. Protivnik je Zrinjski a susret se igra od 19 sati. Uzvrat je za 7 dana u Gračanici.

Neće sigurno biti nimalo lahko jer je Zrinjski nakon Mostara zadnjih godina jedna od najboljih ekipa u ligi. O kakvoj se ekipi radi dovoljno govori podatak da je Kaskada uspjela da savlada Mostar u Kupu te da odigra neriješeno u Gračanici u okviru prvenstva a da su u oba susreta ubjedljivo poraženi od Zrinjskog ove sezone. Zrinjski je čak u zadnjih mjesec dana možda i u najboljoj formi. Uspjeli su u derbiju da savladaju i Mostar i da tako najave visoke ambicije. Zrinjski je sigurno favorit u ovom dvomeču ali i Kaskada je pokazala da može odigrati kvalitetno. Svoju će šansu Gračanlije tražiti u uzvratu na domaćem terenu.
Odlična je ovo prilika za Kaskadu da nakon puno godina osvoji novi trofej i obogati svoju riznicu pehara. Mi im želimo sreću i uspjeh.

Slični postovi

Back to top button