Sport

Ko je Mihret Topčagić, Gračanlija u dresu Osijeka?

Prije nekoliko dana osvanula je vijest da je novi napadač hrvatskog prvoligaša Osijeka, Mihret Topčagić. Osijek sjajno igra u posljednjih nekoliko sezona a od kako ih je preuzeo trener Nenad Bjelica, čak su se umiješali u borbu za sami vrh tabele gdje su u zadnje vrijeme redovno boravili prije svih Dinamo ali i Rijeka. U Osijeku se gradi jedna lijepa nogometna priča a dio nje će biti i igrač, za naše podneblje dobro poznatog prezimena – Topčagić.

Trener Nenad Bjelica biranim je riječima govorio o ovom 32-godišnjem napadaču, rekavši između ostalog da je jedan od najboljih igrača i najboljih ljudi koje je ikada trenirao.

Ko je Mihret Topčagić?

Mihret Topčagić je rođen 1988. godine u Gračanici. Životni put ga je odveo u Austriju gdje je i proveo veći dio života ali i naučio prve nogometne korake. Igrao je za austrijeske klubove, Karnten, Admira Wacker, Wolfsberger, Altach, zatim za kazahtanski Shakter iz Karaganda i litvansku Suduvu odakle je i stigao u Osijek.

Radi se o iskusnom (32) i korpulentnom napadaču (193 cm) od kojeg trener Bjelica zna šta i koliko može dobiti. A trebao bi dobiti sigurnu produkciju u ofanzivnom dijelu terena koja bi trebala pomoći ekipi da se bori za vrh tabele u Hrvatskoj.

Topčagiću i Osijeku želimo sreću. Iako sam igrač nije sportski, nogometno vezan za Gračanicu, lijepo je vidjeti da širom Evrope ima sportista ako ništa porijeklom iz našeg grada.

EON

 

Slični postovi

Back to top button