Događaji

Korona info – U Gračanici bez zaraženih – U BiH jedan od najgorih dana

Trenutno se u Gračanici u izolaciji nalaze 153 osobe. Period izolacije je istekao za 1427 osoba. 101 urađeni test je negativan. Prvi pozitivni pacijent iz Gračanice je nakon dodatnih 14 dana izolacije uradio test koji je ponovo bio negativan i pacijent se smatra izliječenim.

Službenici Policijske stanice Gračanica su izvršili 22 kontrole lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji. Svi su poštovali mjere. Kontrolisano je i 19 ugostiteljskih objekata. Svi su se pridržavali mjera zabrane.

JEDAN OD NAJGORIH DANA U BiH KADA JE U PITANJU BROJ ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u posljednja 24 sata potvrđena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom što predstavlja veliki skok u odnosu na prethodne dane.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila direktorica KCUS-a Sebija izetbegović, a novozaražene osobe su iz Maglaja, Zavidovića, Žepča, Cazina i Bosanskog Petrovca. U laboratoriji u Sarajevu u protekla 24 sata testirana su ukupno 462 uzorka.

Ako se u obzir uzme da je u RS-u registrovano 59 novih slučajeva, u FBIH 34, a u Brčko Distriktu jedan može se reći da ovo predstavlja crni rekord broja novozaraženih u jednom danu u BiH od početka pandemije.

Slični postovi

Back to top button