Sport

Košarkaši dosta ozbiljnije počeli pripreme za drugi dio sezone

U toku su pripreme gračaničkih košarkaša. Oni dosta ozbiljnije moraju shvatiti drugi dio sezone jer su u prvom bili poprilično skromni sa samo jednom pobjedom u osam odigranih susreta. Da stvari ne bi izmakle kontroli, vodeći ljudi su se potrudili da tokom zimske pauze dovedu niz kvalitetnih igrača koji bi u nastavku trebali donijeti i više pobjeda.
Kako je objavljeno na FB stranici KK Gračanica u drugi dio sezone ekipa ulazi u promijenjenom sastavu. Bitno je za naglasiti da su svi igrači koji su nosili dres kluba u prvom dijelu sezone ostali na raspolaganju treneru Goranu Jurčenku. Tu je i nekoliko nbovih imena.
Stefan Đurić  (1996.g.) je rođen u Kanadi. Do sada je igrao na koledžima (Buffalo, Ottawa, Algonquin).
Dino Đozić  je došao iz ekipe Gradina Srebrenik a prošao je sve omladinske selekcije Slobode. Povratnik u redove Gračanice je Kerim Nurikić  koji je već nosio dres Gračanice. Napustio je ekipu zbog odlaska na fakultet a sada se vratio u Gračanicu i odlučio je da se reaktivira i pomogne ekipi. Također, još jedan povratnik u redove Gračanice je je i Leonardo Ilić  koji je također produkt Slobodine omladinske škole.
Seniorsku košarku je igrao u Lukavcu i Gračanici. Novi igrač je i Emir Bešić  koji dolazi iz Tuzle i dijete je Slobode. Još jedan povratnik u ekipu je i Azur Devedžić. Azur je prošao sve omladinske selekcije KK Gračanica i nakon pauze od aktivnog igranja vratio se košarci te odlučio da pomogne ekipi do kraja sezone.
Mi košarkašima želimo da se kvalitetno pripreme te da u drugom dijelu sezone pruže dosta bolje partije koje bi im trebale donijeti i poneku pobjedu više.

Slični postovi

Back to top button