Sport

Košarkaši počeli sa radom – Pregled aktuelnosti u KK Gračanica

Nakon skupštine kluba koja je održana u petak, počele su aktivnosti u Košarkaškom klubu Gračanica. Sinoć je obavljena prozivka u dvorani Luke. Predstavljen je novi trener Haris Pašić a tu je i prvo pojačanje u vidu Enesa Latifagića, bivšeg igrača Slobode.

Pratit ćemo pripreme košarkaša i izvještavati vas o aktuelnostima. Posjetite i njihovu FB stranicu OVDJE

O LATIFAGIĆU I PAŠIĆU

Enes Latifagić je rođen 24.07. 1992. g. u Tuzli, prve svoje košarkaške korake pravi u KK Sloboda Dita 1999. godine. On je prošao sve omladinske selekcije KK Sloboda Dite kao i sve selekcije omladinske reprezentacije BiH a sa selekcijom U16 je nastupao i na europskom prvenstvu.
Dugo godina je bio član seniorskog tima OKK Sloboda gdje je i 2 godine bio kapiten tima.
Nakon dobrih partija koje je pruzao dobio je ponudu iz Rumunije gdje postaje član višestrukog prvaka države Dinama iz Bukurešta.
Nakon sezone u Dinamu vraća se u svoj matični klub.
Zadnju sezonu 2019/20 proveo je u KK Vojvodina Novi Sad.


Haris Pasic je rođen 24.2.1990 godine. Prvi početak i susret s loptom je bio sa 8 godina u košarkaskom klubu Rin As Tuzla. Trenirao je košarku do 25 godine kada se posvećuje trenerskom poslu. Prošao sve omladinske kategorije KK Sloboda Dite. Igrao za KK Sloboda Ditu, UKK Student i KK Gradinu iz Srebrenika. Fakultet za tjelesni odgoj zavrsio u Tuzli 2014. godine. Prvi košarkaški trenerski angažman imao u KK Falcons gdje je sa juniorskom selekcijom osvojio 3 mjesto. Uporedo vodeći KK Falcons odrađivao je pripravnički staž u OŠ Tušanj gdje je ostvario zapažene rezultate na općinskom, kantonalnom i federalnom nivou (dva 1 mjesta i jedno drugo mjesto u kategoriji djecaka). Nakon tih rezultata stigao je poziv KK Spartans iz Živinica gdje je ostvario zapažene rezultate u A1 ligi u sezoni 2018/2019 ostavivši ekipu na 2. mjestu 3 kola prije kraja.

Slični postovi

Back to top button