Čaršija

Kružni tok kod BKC-a – Održana javna rasprava

Nakon što su u prethodnom periodu u Gračanici izgrađena dva kružna toka, onaj kod bolnice i na skveru, koji su značajno olakšali saobraćaj kroz grad, na redu je da se riješi i treća kritična tačka, kod Bosanskog kulturnog centra.

U Multimedijalnoj sali Gradske uprave održana je javna rasprava o izgradnji kružnog toka kod BKC-a. Idejno rješenje je uradila firma Roading. Tačnije tri su ponuđene ideje a šta će na kraju biti i konačna, vidjet ćemo.

Ono što je najbitnije je da se ušlo u priču oko izgradnje  kružnog kod BKC-a. Neke osnovne tehničke stvari. Bilo bi potrebno pokriti oko 150 metara rijeke Sokoluše. Postoje rješenja sa nadzemnim i podzemnim prolazima za pješake. Prve procjene su da bi investicija koštala između 3,5 do 4 miliona KM.

Na javnoj raspravi su bili prisutni ljudi iz struke, građevinci, koji se bave ovim ili sličnim poslovima. Jednoglasno je skoro data podrška izgradnji kao i samim idejama. Promjene ili sugestije koje su diskutanti imali bile su većinom manjeg obima, dok su svi otprilike zadovoljni ponuđenim rješenjima i idejama onako kako su predstavljeni.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj FB stranici.

Slični postovi

Back to top button