Sport

La bomba iz Španije – Adi Ahmetašević seli u Wislu Plock

Puente Genil, tim za koji brani bivši kapiten Gračanice, Admir Ahmetašević, sinoć je na svojoj FB stranici objavio da Ahmetašević nakon dvije godine napušta ekipu. Na prvu je ova informacija djelovala pomalo čudno svim ljubiteljima rukometa koji su pratili Adijeve nastupe u Puente Genilu, koji su bili više nego odlični.

Međutim, nakon što smo danas saznali da Ahmetašević seli u ekipu Wisle Plock iz Poljske, onda je postalo jasno da je ovo još jedan korak naprijed u njegovoj karijeri i sigurno dosadašnji vrhunac.

Do kraja sezone Adi će braniti u Puente Genilu a ugovor je sa Wislom potpisao do 2022. godine sa opcijom produžetka za još jednu godinu. A u Wisli će ga čekati rukometni reprezentativac BiH, Mirsad Terzić.

Evo kako se Genil oprostio od Adija:

  • Bosanski golman Adi Ahmetašević na kraju sezone oprostit će se od Angela Ximéneza i Puentea Genila. Međunarodni golman, koji se trenutno koncentrira na svoju reprezentaciju, zatvoriti će nakon dvije godine pozornicu u pontanskom klubu i postaviti put za novu destinaciju u kojoj mu želimo puno sreće.Ahmetašević, 26, došao je u Pontanese tim u ljeto 2019. godine iz RK Gračanica kako bi formirao dvojac s Álvarom De Hitom, obojica koji su postali jedan od najkvalitetnijih golmanskih parova u Sacyr ASOBAL ligi. Njegov rast i napredovanje u našem klubu kroz cijelo to vrijeme, kao i dobri brojevi pod palicama doveli su do toga da je jedan od igrača koje slijedi na nacionalnom i međunarodnom nivou.Iz kluba želimo zahvaliti Adiju na predanosti i trudu, želimo mu sve najbolje u njegovoj novoj profesionalnoj budućnosti i nadamo se da će nas tokom ovih preostalih mjeseci u Puente Genilu i dalje obradovati svojim dobrim radom u našem cilju . (google translate)

Adi je zaista sjajno branio u Puente Genilu od samog dolaska a posebno je bio impresivan u tekućoj sezoni, kada je redovno nakon svojih bravura završavao na naslovnicama španjolskih medija.

Kako smo saznali  pregovori su se vodili neko vrijeme, Poljaci su insistirali da već u zimskom prelaznom roku dovedu Adija, ali ga Puente Genil ni uz visoko obeštećenje nije pristao pustiti do isteka ugovora. Ovo dovoljno govori kolika ga cijene i koliko im znači.

Wisla Plock je trenutno drugoplasirana momčad poljske Super lige iza Vive Kielce. Takođe, nastupa i u Evropskoj ligi gdje je u grupi “A” osvojila prvo mjesto i plasirala se u dalje takmičenje.
Ovo je najbolji dokaz da se sav trud, rad, odricanja i posvećenost na kraju isplati.
Oglasili su se i u matičnom klubu:
  • Presretni smo i ponosni što je naš Adi postao član jednog velikog evropskog kluba. Sretno El Capitano!

Ahmetašević nije mogao dobiti bolje vijesti ovih dana kada se nalazi u Sarajevu na okupljanju reprezentacije BiH.

Svaki istinski ljubitelj rukometa u Gračanici treba da bude ponosan na ono što se u posljednje vrijeme dešava u klubu a kao rezultat toga danas imamo rukometne internacionalce i reprezentativce.

Slični postovi

Back to top button