VijestiVijesti

Međunarodna sedmica poduzetništva obilježena u OŠ Hasan Kikić

JU OŠ Hasan Kikić ove je sedmice obilježila međunarodnu sedmicu poduzetništva. S tim u vezi danas je u prostorijama Muzičke škole u Gračanici održana prezentacija i panel diskusija, između poslodavaca i maturanata devetih razreda, s ciljem pomoći odabira budućih zanimanja.

Danas su priliku za predstavljanje svojih biznisa imali roditelji učenika OŠ Hasan Kikić , Sead Bešić (ugostitelj), Edin Šehić (mag. ekonomije), Edin Softić (biljna apoteka), Aida Šako (profesorica bosanskog jezika i književnosti)  te Alma Ibrahimović Mulahasanović (frizerka).


Cilj projekta je  upoznati učenike završnih razreda Osnovne škole o cjeloživotnom učenju pozvanih poduzetnika, a koja će im pomoći u odabiru budućih zanimanja.

Mentori današnje prezentacije su nastavnice Amira Dautović i Aida Čamdžić, a na samom početku prisutne je pozdravio direktor OŠ Hasan Kikić Džemal Zahirović.

Promocija poduzetništva doprinosi promjeni načina razmišljanja o profesionalnoj orijentaciji, cjeloživotnom učenju i viziji ranog osposobljavanja i angažovanja.

Fotogaleriju pogledajte na našoj facebook stranici.

EON

Slični postovi

Back to top button