Čaršija

Mehmed Čajić – EVROPSKI PRVAK – niže uspjehe u oblasti  ekonomije

Takmičenje je organizovao ARC Institut iz Njemačke, u kojem je je Mehmed pobjedio sa svojim kolegama sve zemlje i  oni su postali evropski prvaci.

Dvadesetdvogodišnji Mehmed Čajić iz Gračanice ponos je svog grada. Uz volju i predanost jedan je od najboljih studenata finansija i računovodstva na Visokoj školi FINra, sa prosjekom 9,9.


Takmičarski duh kod Mehmeda je uveliko prisutan, pa je na Evropskom prvenstvu na kojem se rame uz rame takmičio sa već dokazanim profesionalcima, iz interne revizije pokazao visok nivo znanja. Takmičenje je organizovao ARC Institut iz Njemačke, u kojem je je Mehmed pobjedio sa svojim kolegama sve zemlje i  oni su postali evropski prvaci.

‘’Zahvalio bih se prvo svom timu, uzimajući u obzir da su se takmičile i razvijene zemlje kao što je Švicarska i Njemačka,  a mi smo ostvarili prvo mjesto, bili smo iznenađeni ali i ponosni,‘’ kazao je Mehmed.

U Beogradu je zajedno sa svojim kolegama nakon priprema, osvojio specijalnu nagradu stručnog žirija, jer su bili oduševljeni njihovom reklamom. Tema takmičenja bila je pozicioniranje brenda koristeći digitalni marketing.

EON

 

Imali su poseban pristup temi istakao je Mehmed, i dodao da je zajedno sa svojim kolegicama i kolegama osmislio ideju, snimio i napravio prezentaciju reklame.

Mehmed je učestvovao na 10. Internacionalnom ekonomskom forumu “Eurasia – teritoriji budućnosti” , a na  UNHCR konferenciju se prijavio samovoljno jer ga interesuju i aktuelna dešavanja. Tema je bila socijalna inkluzija izbjeglica, a učesnici su bili iz cijelog svijeta. Mehmed je bio u timu sa kolegama iz Malezije, Južne Afrike i Moldavije.

‘’Odlično iskustvo u kojem sam upoznao dosta interesantnih osoba,  usavršio sam i koristio formalni govor na engleskom jezikom, imali smo debate u kojima smo iznosili  mišljenja i argumente za i protiv socijalne inkluzije,‘’ ispričao nam je Mehmed.

Poslije završenih studija rekao je da bi volio ostati u BiH, jer kako kaže i u našoj zemlji mogu se praviti planovi, raditi i živjeti. Njegovi planovi vezani su za učenje i znanje pa je tako njegov plan u budućnosti master studiji, a nakon toga doktorat.

Više o Mehmedu i njegovom uspjehu, možete poslušati u srijedu od 16h, na talasima Radio Gračanice.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button