Kultura

Mjesec knjige -Veče posvećeno porodici Mašić

U ubrzanoj svakodnevnici, punoj tehnoloških napredaka, brzih informacija, knjiga je vjerni pomagač čovjeku, Nezamjenjiv i dragocjen. Kaže se da je u knjigama zapisana sva mudrost svijeta. U mjesecu oktobru pronađite vremena za dobru knjigu,  pročitajte par listova dobre priče uz čaj. Preporuke nam daje Senada Letic, rukodvodilac biblioteke.

”Možda u ovom trenutku najbolje je da preporučim knjigu ” U dobru i zlu”, koja je jedan roman sa jako teškom tematikom, koja na kraju završi ipak sa lijepom pričom.”

Veoma je važno otkriti koji žanrovi i teme su pravi izbor za osobu.  Zato posjetite biblioteku i uzmite knjigu sa police, ona će vas učiniti još savršenijom individuom nego što sada jeste.

”Neka dođu naši sugrađani, mislim da je najbolje kada oni u tom trenutku u skladu sa svojim duševnim raspoloženjem nešto izaberu.” Kazala je Senada Letić.

Naša biblioteka povodom mjeseca knjige, ove godine je u znaku lokalnih zavičajnih autora. Gračanica je jedna bogata sredina koja ima mnogo uspješnih  stvaralaca i kreativaca u svim oblastima. U gračaničkoj biblioteci su se potrudili da razgovaraju i predstave ljude koji su iz našeg kraja. Tema sinoćnog okupljanja bila je porodica Mašić. Održano je književno veče posvećeno članovima porodice Mašić koji su kroz nekoliko generacija zastupljeni u brojnim knjigama; Muhamed Seid Mašić, Amir Mašić, Izet mašić i Nardin Mačić.  Amir Mešić kaže da inspiraciju vidi u svemu, dok hoda čaršijom, dok se vozi u autobusu, dok gleda televizor.

Opširnije poslušajte danas od 17:00 sati u Infu 5.

Slični postovi

Back to top button