Sport

Nadir Mešetović, Mubina Rešidbegović i Hasan Sejdinović najbolji sportisti Gračanice u 2019. godini

RK Gračanica i ŽOK Gračanica najbolji kolektivi

U Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Gračanica održana je tradicionalna manifestacija izbora najboljih sportista u 2019. godini.

Za najbolje sportiste proglašeni su karatistkinja Mubina Rešidbegović iz Karate kluba Gračanica i košarkaš KK Gračanica, Nadir Mešetović.

Mubina je osvajačica niza medalja, članica je reprezentacije BiH sa kojom je na posljednjim Balkanskim igrama u Sloveniji osvojnila bronzanu medalju.

Mešetović je kapiten KK Gračanica. Sa ekipom je u 2019. godini izborio plasman u viši rang takmičenja, A1 ligu BiH.

U kategoriji invalidnog sporta za najuspješnijeg je proglašen naš zlatni paraolimpijac Hasan Sejdinović. Priznanja im je uručio gradonačelnik Nusret Helić.

Čestitamo.

Za najbolje kolektive proglašeni su RK Gračanica i ŽOK Gračanica. Nagrade im je uručila prošlogodišnja najbolja sportistkinja, Šejma Duraković.

Iz ruku Mirzeta Topčagića nagrade su primili najbolji trener u 2019. godini a to je Aldijana Mehić-Džaferović iz Judo kluba Pribava dok je za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen aktuelni predsjednik RK Gračanica, Nedim Musić.

Najbolji omladinci su u kategoriji pionira su Amina Husejnović (KK Gračanica) i Salim Šabić (RK Gračanica). U kategoriji kadeta nagrađeni su Ajla Hidić (G-Stars) i Osman Selimović (BK Gračanica) dok su za najbolje juniore izabrani Adela Husamović (JK Pribava) i Amer Džindić (Kaskada). Njima je nagrade uručio predsjedavajući Gradskog vijeća, Nihad Krajinović.

Posthumna priznanja je uručila Sanja Hasanbašić a ona su dodijeljena članovima porodica nagrađenih, koji nažalost više nisu sa nama a oni su:

  • Fahrudin Valjevac;
  • Ahmet Zejnilagić;
  • Mustafa Okić i
  • Sead Duraković-Plovak.

Nihada Okanović je uručila posebna priznanja za razvoj sporta na području Gračanice a ona su otišla u ruke sljedećih:

  • Midhat Mujačić, rukomet;
  • Muhidin Halilović, odbojka;
  • Mirza Sumbić, nogomet;
  • Nesib Okić, nogomet;
  • Esed Mujačić, nogomet;
  • juniorska plesna formacija Plesnog kluba Rock Step.

Za najuspješniju osnovnu školu je proglašena OŠ Džakule a najuspješniji nastavnik je naravno iz ove škole a to je Sanel Zaketović. Najuspješnija srednja škola je Mješovita srednja a profesor Mirsad Selimović. Priznanja im je uručio Ferik Dizdarević.

Prisutnima su se u ime Sportskog saveza i Grada Gračanica na početku manifestacije obratili Suljo Mehanović i gradonačelnik Nusret Helić.

U revijalnom dijelu programa nastupili su Lejla Vražalica, plesni par Almir Šaković i Sumeja Ibrahimović, muzička grupa MSŠ Gračanica, Ajla Banjić (MSŠ); Kerim Dautović i Elvira Aljić, Azra Gopo i Lamija Ahmetagić.

Čestitamo svim nagrađenim. Gračanička sportska 2019. je bila više nego uspješna a nadamo se da će nadolazeća 2020. biti još bolja. Sretno.

Galeriju fotografija pogledajte na FB stranici Radio Gračanica.

Slični postovi

Back to top button