Sport

Nakon Ahmetaševića i Hamidović od naredne sezone u novom klubu

Prije nekoliko dana smo objavili da je jedan od naših rukometnih internacionalaca i reprezentativaca, Admir Ahmetašević iz Puente Genila (Španija), za narednu sezonu dogovorio saradnju sa novim klubom. Nakon 2 sezone u Španiji, Adi će od naredne braniti u Wisli Plock iz Poljske.

Danas smo saznali da će i drugi naš internacionalac i reprezentativac, Dino Hamidović, također nakon 2 sezone promijeniti sredinu. Dino će iz slovenskog Trima u mađarsku ekipu Gyöngyös iz istoimenog grada.

I Dino je slično kao Adi potpisao ugovor na 1+1 godinu. Gyöngyös je ekipa koja je posljednjih sezona završavala u sredini ili gornjem dijelu tabele. Od Hamidovića očekuju da im kao još uvijek relativno mlad ali i igrač sa dovoljno iskustva pomogne da naprave rezultatski iskorak. Hamidović bi to kao reprezentativac BiH trebao i da uradi. U ovom klubu su prije njega igrali također reprezentativci naše zemlje, Vladan Lončar i Mirko Herceg.

Dini u svakom slučaju želimo sreću i uspjeh. Obojici naših internacionalaca slijedi novo poglavlje u karijeri, novi izazovi, nova prilika za dokazivanje i potvrdu kvaliteta. SRETNO!!!

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button