ČaršijaNekategorisano

Naša sugrađanka Lamija Alibegović u finalu Izbora za miss BiH

Ljepota sa svrhom „Volimo prirodu, stop divljim deponijama"

Lamija Alibegović iz Gračanice među 18 finalistica izbora Miss BiH za Miss Svijeta

Ovogodišnji izbor za Miss BiH protiče u svečanom jubilarnom ozračaju i slavi 25 godina rada, a izbor za Miss Svijeta obilježava punih 70 godina postojanja. Sedamnaestogodišnja Lamija Alibegović iz Gračanice našla se među 18 finalistica ovog prestižnog izbora.

Lamija je izuzetno lijepa i školovana djevojka. Ide u srednju ekonomsku školu u Gračanici i treći je razred. Nakon srednje škole Lamijina želja je da upiše psihologiju. Hobi joj je modeling, kojim se bavi već godinu dana. Kao i svake godine direkcija „Miss BiH za Miss Svijeta” promoviše neke opšte, društveno korisne teme, te će tako ove godine dati akcenat na promociju podizanja ekološke svijesti, a posebno na problem divljih deponija u BiH.  Akcija nosi naziv „ VOLIMO PRIRODU- STOP DIVLJIM DEPONIJAMA”.

Sve djevojke su snimile svoju eko poruku u nadi da će utjecati na kolektivni razvoj ekološke svijesti. „Znate li da je za razgradnju voća i povrća u prirodi potrebno 3-6 mjeseci?“

25-ti jubilarni izbor Miss BiH 2021 god održat će se u sklopu sajma turizma i ekologije „list” u Lukavcu, koji su zajedno sa turističkom zajednicom opštine Lukavac i općinom Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije domaćeg turizma, te zaštite okoliša.

Našu Lamiju Alibegović možete podržati putem televotinga na broj 096 840 804

Slični postovi

Back to top button