Sport

Naši “Slovenci” odlični

DINO HAMIDOVIĆ

Ranije smo već objavili da je Dino Hamidović sa 8 golova bio najbolji igrač i strijelac utakmice u kojoj je njegov Trimo na domaćem terenu rezultatom 36:30 savladao ekipu Ljubljane. Bila je ovo prva prvenstvena utakmica nakon mini pauze uzrokovane pogoršanom epidemiološkom situacijom u Sloveniji. Hamidović kao da je pokazao da je jako željan rukometa. Sigurno su sretni i u mađarskom Gyongyosu, ekipi u kojoj će nastupati od naredne sezone. Čestitamo i sretno.

PRAVA FORMA U PRAVI TRENUTAK

Na FB stranici Trima je objavljeno da je Hamidović dobio novi poziv od selektora rukometne reprezentacije BiH. Iako spisak još nije objavljen, mi već sada možemo čestitati Dini što će se ponovo naći na njemu. Doduše, za Hamidovića ali i Ahmetaševića se već sada može konstatovati da su standardni reprezentativci BiH. Ovih 8 golova i titula igrača utakmice samo su potvrda kvaliteta. Čestitamo.

NARDIN MULAHUSEJNOVIĆ

Slično kao i rukometno prvenstvo Slovenije, ovoga vikenda je nakon mini pauze nastavljeno i nogometno. A ni tamo ništa novo. Koper u kojem nastupa naš Nardin Mulahusejnović upisao je pobjedu na domaćem terenu protiv ekipe Tabor Sežana. Jedini gol na utakmici bio je djelo djelo Mulahusejnovića u 56. minuti susreta. Koper je trenutno na 5. mjestu sa 6 bodova manje od Mure na 3. koje vodi u euro takmičenja.

PRVI STRIJELAC LIGE

Sa subotnjim golom Mulahusejnović je ostao prvi na listi najboljih strijelaca lige sa 12 golova. Drugi je srpski internacionalac Ivanović iz Olimpije sa 10.

Podsjećamo da je Mulahusejnović prošao omladinske selekcije BiH, bio standardni član mlade reprezentacije a kako igra ne bi bilo čudno da na kraju sezone promijeni sredinu, napravi još jedan iskorak u karijeri a onda ko zna, možda obuče i dres A selekcije. Sretno.

Slični postovi

Back to top button