Sport

Nastupi naših sportista u drugim sredinama

Počet ćemo sa nogometom. Edo Vehabović, bivši igrač Bratstva, bio je starter za Velež u utakmici protiv Olimpika koja je završena 1:1.  Olimpik je gol postigao u sudijskoj nadoknadi sa bijele tačke. Velež je imao priliku da sa 3 boda stigne na 3. mjesto na tabeli.  Trenutno su 4. sa 2 boda manje od Širokog Brijega na 3. mjestu.

Za ekipu Vis Sim Bau u m:tel Prvoj ligi FBiH novi nastup je upisao Dino Kalesić. Vis je izgubio na domaćem terenu od Rudara 1:3.

Alen Mustafić je igrao za ekipu  Nitre u pobjedi protiv Ruzomberoka od 1:0. Mladi Amar Dedić je bio u prvoj postavi Lieferinga u remiju bez golova protiv FAC-a. Liefering je na 2. mjestu sa 4 boda manje i utakmicom manje od lidera.

Nedim Avdić je bio na klupi Slobode u domaćem trijumfu protiv Željezničara 1:0.

Nardin Mulahusejnović nije bio na terenu sa ekipom Kopera jer je u Sloveniji pauza a i Besim Šerbečić je trenutno na odmoru sa Rosenborgom.

U rukometnom prvenstvu Slovenije je pauza do 17.4. Dino Hamidović je dakle pauzirao, nije upisao nastup. Trimo je na 3. mjestu sa 2 boda manje od Gorenja.

Puente Genil u kojem brani Admir Ahmetašević doživio je prvi poraz nakon serije od 5 utakmica u kojima nisu izgubili. Za vikend su izgubili od Huesce.

Slični postovi

Back to top button