Sport

Nastupi naših sportista u drugim sredinama

U Premijer ligi BiH pratimo nastupe bivšeg nogometaša Bratstva, sjajnog Ede Vehabovića. Vehabović igra standardno u ekipi Veleža i igra dobro.  I ekipa je u dobroj formi. Nalaze se na 3. mjestu sa 7 bodova manje od lidera i aktuelnog prvaka Sarajeva. U ponedjeljak su u zadnjoj utakmici 25. kola u derbiju bili bolji od Sarajeva 1:0. Ekipa se nalazi u seriji od 12 utakmica bez poraza u ligi. Zadnji put su izgubili 31. oktobra prošle godine od Zrinjskog. Od tada do danas uvezali su 12 utakmica bez poraza sa 7 pobjeda i 5 neriješenih. Bitan dio ove Veležove priče je i odlični Edo Vehabović. Čestitamo.

Nakon što je u nekoliko utakmica bio prvotimac Slobode, mladi Nedim Avdić je za vikend nastupio za juniorski tim u derbiju protiv Sarajeva kojeg su izgubili 3:1.

U nastavku idemo rang niže do m:tel Prve lige FBiH. Dino Kalesić je standardni prvotimac ekipe Vis Sim Bau koja ipak u drugom dijelu ne igra onako kako je igrala u prvom kada su djelovali kao ozbiljan tim u borbi za 1. mjesto. Za vikend su izgubili u gostima od Čapljine 3:2.

U slovačkoj ligi za ekipu Nitre kao standardni prvotimac nastupa mladi Alen Mustafić. Nitra je za vikend izgubila u gostima od Sereda 2:1.

U Sloveniji i Norveškoj još uvijek traje prinudna pauza uzrokovana korona virusom pa su tako i naši Nardin Mulahusejnović i Besim Šerbečić bez nastupa.

Njihov nasljednik u mladoj nogometnoj reprezentaciji BiH Amar Dedić u finišu susreta je ušao u igru za ekipu Lieferniga koja je kao gost u derbiju kola savladala prvoplasirani Lafnizt. Bilo je 4:1 za goste koji su se lideru približili na 1 bod zaostatka sa utakmicom manje. Dodajmo da Dedić u Lieferingu nastupa kao posuđen igrač Red Bull Salzburga.

Pred kraj o rukometnim internacionalcima. Dino Hamidović ne nastupa za Trimo zbog pauze u prvenstvu Slovenije zbog pogoršane situacije sa korona virusom. Puente Genil našeg Admira Ahmetaševića je izgubio u derbiju od La Rioje na domaćem terenu. Genil se nalazi u sredini tabele na 8. mjestu.

 

 

 

Slični postovi

Back to top button