Sport

Nogomet – O Šerbečiću, Dediću, Mulahusejnoviću

MULAHUSEJNOVIĆ STRIJELAC ZA KOPER

Mladi napadač i povremeni U21 reprezentativac BiH Nardin Mulahusejnović bio je strijelac za Koper u kup utakmici u kojoj je njegova ekipa ostvarila pobjedu i prolaz dalje.

ŠERBEČIĆA POVREDA SPRIJEČILA DA DEBITUJE U “A” REPREZENTACIJI BiH

U toku su pripreme nogometne reprezentacije BiH za nastupe protiv Italije i Poljske u Ligi nacija. U reprezentaciji nažalost nema sjajnog odbrambenog igrača aktuelnog prvaka BiH, Sarajeva, Besim Šerbečić. Besim je pozvan u A tim ali se nedavno lakše povrijedio na treningu Sarajeva pa je odlučeno da ipak neće imati priliku za debi u A selekciji. Prava šteta. Besim je trenutno u Sarajevu gdje se oporavlja. Trebao bi biti spreman za nastupe u klubu nakon reprezentativne pauze a za njega u reprezentaciji svakako ima vremena s obzirom da se radi o mladom igraču. Nogometaši u petak gostuju u Italiji a 7. septembra igraju protiv Poljske u okviru Lige nacija.

AMAR DEDIĆ U MLADOJ REPREZENTACIJI

Na spisku mlade reprezentacije je još jedan igrač porijeklom sa naših prostora, konkretno iz Orahovice, Amar Dedić, član Red Bull Salzburga. Mlada reprezentacija će u petak igrati protiv Walesa dok 8. septembra gostuju u Moldaviji. Dedić nastavlja tradiciju mladih nogometnih reprezentativaca sa područja Gračanice nakon Šerbečića i Mulahusejnovića. Sretno.

Slični postovi

Back to top button