Čaršija

Od hobija do posla: Slatki zalogaj

Neizostavna namirnica ramazanske sofre jeste hurma. Hurme danas možemo naći u gotovo svim prodajnim objektima, ali hurme koje proizvodi porodica Mulahusejnović iz Škahovice razlikuju se od običnih.

” Prije dvije godine smo gledali tv emisiju o bračnom paru koji se  bavi pripremom organske hrane, te smo došli da ideju zašto ne bismo i mi pokušali. “ – ovako svoju priču počinje Hanifa Mujkić Mulahusejnović čija porodica  od prošlog Ramazana izrađuje zdrave slatkiše.

Od zdravih slatkiša u ponudi su se prvo našli zdravi voćni džemovi bez vještačkih dodataka, a ponuda se ubrzo proširila kao i broj ljudi koji su probali njihove artikle.

” Proizvode smo prvo ponudili prijateljima, a od njih su krenule preporuke drugima, mada nismo imali velika očekivanja posao je krenuo uzlaznom putanjom. “ – kazala je Hanifa koja kaže kako se zdravi slatkiši najviše traže u danima Ramazana.

Najviše se traže čokoladne hurme sa orašastim plodovima, a u ponudi su i različiti keksići bez dodatnog šećera.  Hanifa tvrdi da do kupaca najbrže dolaze preko društvenih mreža gdje svakodnevno objavljuju nove artikle. Ponudu “Slatkog zalogaja” pogledajte na njihovoj stranici.

Zdravi slatkiši Slatkog zalogaja otputovali su u različite dijelove Bosne i Hercegovine ali i Evrope. Najčešće se naručuju kao poklon iznenađenja.

Može biti slika sljedećeg: desert

Naša sagovornica Hanifa osim izrade zdravih slatkiša, radi kao teta u rođendaonici Graškograd gdje se često i poslužuju ovi ukusni zalogajčići. U pripremi joj pomažu i kćerke.

Razgovor sa Hanifom poslušajte u programu Radio Gračanice u petak 23. aprila od 10:15

 

Slični postovi

Back to top button