Čaršija

Od hobija do posla: Upoznajte Merimine rukotvorine

U vrijeme dugotrajne izolacije usljed pandemije koronavirusom, mnogi su pojedinci otkrili u sebi neki skriveni talenat ili se počeli baviti različitim hobijima. Nekima je usljed nedostatka posla hobi prerastao u posao i izvor prihoda za kućni budžet.

Merima Belegić Nurkić iz Škahovice prije nekoliko mjeseci počela  je  ručno izrađivati dječije kape i šalove od mekane puffy vune, prvenstveno za svoju djecu a nakon toga su počele pristizati narudžbe prijatelja i poznanika.

„Do ideje je došlo sasvim slučajno. Željela sam izraditi setove za svoju djecu, upravo od ove vune koja je mekana,topla i nježna. Ubrzo nakon toga uslijedile su narudžbe, tako da sam za kratko vrijeme napravila veći broj setova, kapa i šalova, kako za mališane tako i odrasle. Trenutno ne obavljam posao za koji sam se školovala, tako da sam slobodno vrijeme usmjerila u ovaj mali hobi i uživam u tome.“ – kazala nam je Merima.

Merima je diplomirana ekonomistica,  inače je rođena Travničanka. Tokom studija upoznala je svog sadašnjeg supruga i ubrzo postala gračanička snaha. Majka je sedmogodišnje kćerke i dvogodišnjeg sina.

This slideshow requires JavaScript.

” Odgoj djece zahtjeva dosta strpljenja, truda ali i vremena, sa kćerkinim odrastanjem i sazrijevanjem pojavilo se i nekoliko slobodnih sati koje mogu posvetiti ručnom radu u čemu mi i moj školarac pomaže. “

Osim izrade ovih unikatnih toplih predmeta, Merima izrađuje i domaće kolače koji se mogu naručiti preko Facebook  stranice . Do sada je imala više uspješnih narudžbi.

Uz malo mašte i truda, mnogo se predmeta može izraditi od puffy vunice. “U skorije vrijeme planiram plasirati neke nove produkte koji će nadam se pokupiti simpatije mojih kupaca.”

Cijene su pristupačne a naručeni produkti budu gotovi u roku od 7 dana.

 

Redakcija: Rado ćemo objaviti i vaše priče, pišite nam u inbox našeg  profila.

Slični postovi

Back to top button