Sport

Organizovan svečani doček za zlatnu odbojkašicu Edinu Selimović

U nedjelju je u Orahovici bilo svečano. Mještani su samoinicijativno organizovali svečani doček za zlatnu djevojku, odbojkašicu Edinu Selimović. Odbojkaška reprezentacija BiH je nakon prvog u historiji plasmana na Evropsko prvenstvo nastupila i u Srebrenoj ligi. U grupnoj fazi su izborile plasman na završnicu, polufinale koje je odigrano u Sloveniji. A tamo dvije pobjede, po jedna u polufinalu i finalu za zlatnu medalju i plasman u viši rang, među elitu, Zlatnu ligu.

U nekoliko navrata smo pisali o tome kako ženska odbojkaška reprezentacija BiH piše historiju sporta u našoj zemlji a mi sa ponosom možemo reći da je dio te historije i naša sugrađanka Edina Selimović. Čestitamo.

Kako je reprezentacija jučer doputovala iz Slovenije, doček je upriličen u popodnevnim satima. Muzika, zastave, transparenti, vatromet, aplauzi pa i poneka suza radosnica. Odužila se Orahovica svojoj Edini na pravi način. A Edina je sa druge strane svih ovih godina, nosila sa sobom i dio svog zavičaja. Prvo u Brčko, pa u Ameriku a zatim dalje preko Vijetnama do Rumunije gdje nastupa i danas za ekipu Voluntari.

Kako je i sama iskreno kazala, ono što joj je nedostajalo jeste neki konkretan rezultat sa reprezentacijom. Sada ima i to. Karijera profesionalnog sportiste znači da nema vremena za slavlje i opuštanje. Ubrzo slijede novi izazovi a mi ćemo kao i do sada redovno pratiti nastupe, ne samo Selimovićke, nego i ostalih naših sportskih ambasadora.

Zaista je lijepo jučer bilo u Orahovici. Ne sumnjamo da će Edina kao i do sada opravdati očekivanja jer se tokom druženja u nekoliko navrata iz prisutne mase začulo – idemo na evropsko. A to će tek biti prava poslastica.

Još jednom čestitke i sretno.

Dio atmosfere pogledajte na priloženim fotografijama a prve impresije koje je Edina podijelila sa svojim prijateljima na dočeku možete čuti u Infu 5 od 17 sati.

Slični postovi

Back to top button