Čaršija

Pjevačica Meliha Imširović haljine pronalazi u Gračanici

“Krojim svoju priču, satkanu od puno želje, upornosti, ljubavi prema šivenju, željom da uspijem u ovim teškim vremenima koja su nas zahvatila. Neću odustati sve dok imam oko sebe one ljude koji vjeruju u mene i koji mi daju punu podršku da idem ka svome cilju..
Trebamo vjerovati u sebe i ne pokleknuti,vjerovati da možemo uraditi sve što zamislimo samo ako to zaista želimo.”
Ovo su riječi kojima se svojim klijentima predstavlja talentovana modna kreatorka i šnajderica Aida Mešić iz Malešića.
Njena poslovna priča počela je krajem 2020. godine kada je registrovala krojački atelje u Malešićima uz podrku finansijskih sredstava dobivenih iz USAID-ovog programa podrške marginaliziranim grupama koji je realiziran u saradnji sa Gradom Gračanica.
Prvo krojačko iskustvo stekla je u firmi Olimp Gračanica, a nakon toga je pohađala kurs u firmi MIS tekstil, 10 godina je radila u firmi Vokal Productions u Doboj Istoku .
Sada njene kreacije ne nose samo žene iz Gračanice, one putuju širom Bosne i Hercegovine.
Proslavljena pjevačica Meliha Imširović, finalistica takmičenja Zvezde Granda na koncertima redovno oblači haljine izrađene upravo u Ateljeu Aida.
U mjesecu maju iz Ateljea Aida izašlo je 35 maturskih haljina. Od toga je 5 haljina bilo za djevojke izvan Gračanice te su otputovale u Sarajevo, Tuzlu, Jablanicu i Doboj.
Aida je ostvarila brojne saradnje a između ostalih izdvaja saradnju sa domaćim brendom “cransel” za koje je šila nekoliko modela haljina.Ako vam treba vam haljina za svečanu priliku, rođendan, svadbu ili jednostavno haljina za svaki dan, Atelje Aida ispunjava želje svake dame, bilo da su vitke ili elegantno popunjene. Saradnju sa njima možete ostvariti preko fb stranice Atelje Aida.

Slični postovi

Back to top button