Sport

Plesni klub Rock Step Gračanica – U srijedu reprezentativci putuju u Kinu

Odličan nastup na Državnom prvenstvu u Tešnju

Sjajne vijesti ovih dana nam dolaze iz PK Rock Step Gračanica. Izvještavali smo i pisali prethodnih dana o nogometnim, rukometnim, košarkaškim, karate i drugim reprezentativcima BiH koji nam dolaze iz gračaničkih sportski klubova. Sada imamo i plesače reprezentativce.

Zahvaljujući odličnim rezultatima i nastupima put Kine, Pekinga i Svjetskog kupa u akrobatskom rock”n”rollu putuje par Almir Šaković i Sumeja Ibrahimović te Adnan Smajlović sa partnerkom iz Živinica. Sa njima će u ulozi sudije ali i trenera Namik Trutović, prvi čovjek u klubu i čovjek koji više od 30 godina živi ples.

Ovo su ujedno svi predstavnici BiH u Kini u koju putuju 1. maja preko Beograda i Moskve. Mi im želimo sretan put, lijep provod i dobar nastup. Razgovor sa našim “kinezima” poslušajte u utorak u programu Radio Gračanice od 9:15 sati.


PLES – Državno prvenstvo, Tešanj

U nedjelju je u Tešnju održano Državno prvenstvo u akrobatskom rock”n”rollu. Tamo su nastupali i članovi PK Rock Step Gračanica koji su osvojili 7 medalja, 4 prva mjesta, 2 druga i 1 treće.

Prva mjesta su ovojili:

  • Adi Kuduzović i Nedžma Gazibegović;
  • Tarik Alihodžić i Ajna Mehinović;
  • Adnan Smajlović i Edina Brkić;
  • Rock Princess (formacija).

Druga mjesta su osvojili:

EON
  • Almir Šaković i Sumeja Ibrahimović;
  • Naida Pašalić i Kenan Plićanić.

Treće mjesto:

  • Daris Šakušić i Aida Hadžiaganović.

https://sspkbih.ba/blog/drzavno-prvenstvo-u-akrobatskom-rnr-tesanj/?fbclid=IwAR1zXppp9FFiraAjH-IE3-foxt57AsEhQ7w92pwe4ZOWUck_-D1c77OXxqE

Čestitamo plesačima a predstavnicima našeg grada, kluba i države želimo puno sreće na Svjetskom kupu u Kini.

Slični postovi

Back to top button