Sport

Pobjede Bratstva i košarkaša

NOGOMET – Prva liga FBiH, 15. kolo, Gračanica

Bratstvo – Slaven  3:2  (2:0)

U zadnjem kolu prvog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH u derbiju začelja, ekipa Bratstva je konačno nakon 6 utakmica bez pobjede osjetila i tu slast. Bratstvo je bilo loše i slabo tokom ove jeseni ali na sreću u subotu je u Gračanici gostovala još lošija ekipa, kantonalni rival iz Živinica, Slaven. Pobijedili su domaćini rezultatom 3:2 i to nakon što su u 51. minuti imali 3:0. Gosti su do kraja uspjeli postići dva gola i zaprijetiti da naprave potpuni preokret ali izdržali su domaćini.

Još jednom je jasno gdje je problem Bratstva ove polusezone. Odbrana. I u susretu protiv jednog skromnog protivnika ekipa je ponovo primila golove. Gračanlije su od sezonama prepoznatljive, čvrste odbrane koja je bila njihov zaštitni znak, došli u situaciju da ekipa sa 28 primljenih golova ima jednu od najslabijih odbrana u ligi.

Ono što je trenutno važnije i od dojma i od bilo čega drugog jesu bodovi. Bratstvo je polusezonu završilo na 12. mjestu sa 17 bodova, samo 3 boda više od posljednje dvije ekipe na tabeli, Slavena i Radnika. Za njihove standarde, jako, jako skroman učinak u polusezoni i sada je već jasno da će vodeći ljudi u klubu tokom zimske pauze morati napraviti neke poteze kako se ekipa ne bi dovela u situaciju da strahuje za ostanak u ligi.

Slijedi (pre)duga zimska pauza sve tamo do marta 2020. godine…


KOŠARKA – A1 liga BiH, 5. kolo, Gračanica

Gračanica – Konjic  74:56

Košarkaši su u 5. kolu A1 lige BiH ostvarili drugu pobjedu u prvenstvu. Savladana je ekipa Konjica rezultatom 74:56. Domaćini su sa ovom pobjedom prekinuli seriju od tri vezana poraza. U narednom kolu ekipa gostuje Turbini.

 

Slični postovi

Back to top button
Idi na alatnu traku