Čaršija

Predstavljamo Maidu Helić – vlasnicu Rođendaonice Graškograd

Prije više od godinu dana u Gračanici je otvorena igraonica drugačija od dugih. Graškograd je u suštini rođendaonica – mjesto gdje se ostvaruju najlješe rođendanske želje.

Igraonicu je u novembru 2019. godine otvorila Maida Helić inače inžinjer elektrotehnike.

“Odlazeći na rođendane sa svojom kćerkom uvidjela sam koliko se domaćice posvete i provedu vremena pripremajući sve za rođendane svoje djece, na kraju drugi uživaju a domaćica ponese sav teret. Moja je želja bila da napravim mjesto gdje će za najradosniji dječiji dan uživati i roditelji i mališani. I desio se Graškograd a ime sam dala po uzoru na svoj omiljeni crtić.” – kazala je Maida gostujući u programu Radio Gračanice.

Kako izgleda Graškograd možete vidjeti na fb profilu .

Graškograd je smješten u prostor od 140 kvadrata, podjeljen na dva dijela. Dio za roditelje i dio za mališane. U rođendaonici rade dvije osobe, jedna je zadužena za ugođaj mališana a druga za roditelje.

Osim rođendana u Graškogradu je moguće organizovati i druge vidove privatnih zabava. “Imali smo plan organizovati i zajedničke iftare za djecu, ali pandemija nas je spriječila”.

Rad rođendaonice više puta je ometala pandemija i zaštitne mjere donesene od strane kriznog štaba ali vlasnica se nada skorijem popuštanju mjera.

Maida Helić je svestrana žena, uspješno vodi rođendaonicu, radi u struci, te daje online časove iz fizike i matematike.

Emisiju sa vlasnicom Graškograda poslušajte u petak 16. aprila od 10:15

This slideshow requires JavaScript.

 

Slični postovi

Back to top button