Sport

Press konferencija RK Gračanica – Predstavljeni novi igrači

Press konferencija je održana u prostorijama kluba na Rukometnom igralištu

Danas (četvrtak) je u prostorijama RK Gračanica održana press konferencija na kojoj su predstavljeni novi igrači, Boris Bosić, Mile Ćuzović i Aleksa Radičević a novinarima se pored njih obratio i trener Damir Doborac koji je govorio o toku priprema o mladim igračima i oni koji su napustili tim.

Damir Doborac:

  • Kada su u pitanju Adi i Dino. Činjenica je da će nam nedostajati. To su reprezentativci, jedan je među najboljim golmanima lige a drugi je najbolji strijelac i možda ponajbolji igrač u ligi. Svaka ekipa bi to teško nadoknadila. Ali isto tako je činjenica da ni prije početka prošle sezone mnogi nisu vjerovali da mi možemo ostvariti onaj rezultat kao ni da će njih dvojica biti na tom nivou na kojem su bili. Ipak smo mi zajedno radili 2,5 godine. Ali novi momci su tu. Ja vjerujem u njih i vjerujem da oni svojim radom i zalaganjem, što su i pokazali do sada, mogu kvalitetno odgovoriti zahtjevima na terenu i donijeti osmijeh na lica naših navijača
  • Isto tako ja ne bih rekao da uprava ili struka zapostavlja mlade igrače. Oni koji hoće i žele oni napreduju i tu su gdje jesu. Evo Nino Jovanović i Azer Musić su to dokazali i izborili se za status u prvoj ekipi. O Adiju i Dini da ne pričamo. Zato očekujem od mladih koji su priključeni radu sa prvim timom da opravdaju povjerenje i da se izbore za svoje mjesto. Na njima je.
  • Što se tiče pojačanja, ako nam se pojavi neki interesantan igrač na poziciji pivota ili golmana mi ćemo u skladu sa našim mogućnostima pokušati da ga angažujemo. Ako se ne pojave, to je to. Imamo nekoliko mladih igrača koji konkurišu na poziciji pivota dok je golman Bosić i prošle sezone pokazao da se na njega može računati a tu je kvalitetna podrška svakako i mladi Jovanović.

Boris Bosić je stigao iz Vogošće. Dobojlija je a njegov brat Đorđe je već prošle godine bio golman u RK Gračanica. To je igrač iako mlad sa relativno velikim premijerligaškim iskustvom.

Mile Ćuzović je pivot a u Gračanicu je stigao kao omladinski reprezentativac Crne Gore.

Aleksa Radičević je također stigao iz Crne Gore kao omladinski reprezentativac te zemlje. Visok je preko 2  metra a igra na poziciji lijevog beka. Teško će mu biti uskočiti u ulogu koju je prošle sezone tako dobro obavljao Dino Hamidović ali nadamo se da može barem približno.

Na kraju pres konferencije trener Doborac se još zahvalio vodećim ljudima u klubu, sponzorima, navijačima, simpatizerima, svima koji na bilo koji način daju podršku u radu ovog kolektiva.

Rukometaši vrijedno treniraju dva puta dnevno u Gračanici a već 8. augusta ih očekuju desetodnevne pripreme na Vlašiću.

Nakon Vlašića slijedi intezivno odigravanje kontrolnih utakmica a liga bi ako se u Savezu dogovore, kao što se do sada nisu uspjeli dogovoriti, trebala početi sredinom septembra.

Tonski izvještaj poslušajte u prilogu a snimak press konferencije emitujemo u petak u programu RG sa početkom u 10:15 h.

dav
sdr

Slični postovi

Back to top button