Sport

Pregled i najava sportskih aktuelnosti

RUKOMETAŠI U MAGLAJU OD 19 SATI

Rukomet – Premijer liga BiH, 2. kolo, Maglaj, subota, 19:00 h

 • Maglaj – Gračanica

Ekipa Gračanice će nakon pobjede u 1. kolu protiv Dervente za vikend u 2. kolu Premijer lige BiH gostovati u Maglaju. Utakmica protiv Maglaja na rasporedu je u subotu u 19 sati. Maglaj je ostao neosvojiva tvrđava za Gračanlije prethodnih sezona. Ove je jedinstvena prilika i za pobjedu s obzirom da su domaćini dosta promijenili igrački kadar ali dojam je da su ipak slabiji nego prethodnih sezona. Ako ništa slabiji su za Benjamina Čičkušića koji je prošle sezone sam pobijedio Gračanicu.

Od ostalih susreta 2. kola izdvajamo duele između Leotara i Vogošće, Izviđača i Bosne, Sloge Doboj i Slobode te komšijski derbi između Sloge GVU i Iskre (otkazano, Covid-19).


BRATSTVO PROTIV RUDARA U NEDJELJU NA ARENA SPORT BH

Nogomet – m:tel Prva liga FBiH, 10. kolo, Gračanica, nedjelja, 15:00 h

 • Bratstvo – Rudar

Bratstvo utakmicu 10. kola Prve lige FBiH protiv Rudara igra u nedjelju od 15 sati. Razlog pomjeranja termina na nedjelju je činjenica da će ovaj susret biti uživo na Arena Sport BH kanalu. Bratstvo u susret ulazi sa gostujućim porazom u prošlom kolu od Travnika dok je Rudar kao domaćin bio bolji od Zvijezde. Ekipe su bodovno poravnate na tabeli sa po 16 bodova. Rudar je na 5. a Bratstvo na 6. mjestu. Po prvi put u historiji jedna utakmica će sa stadiona Luke biti prenošena na jednom profesionalnom nivou sa čak 8 kamera.


Nogomet – Druga liga FBiH Sjever, 10. kolo

 • Mladost M. – Mramor (sub)
 • Dinamo – Lokomotiva M. (ned)
 • Orahovica – Priluk (ned)

U 10. kolu Druge lige FBiH Sjever Mladost će u subotu u Malešićima od 15:30 sati dočekati ekipu Mramora. Dan kasnije u istom terminu Lokomotiva gostuje Dinamu a Orahovica dočekuje ekipu Priluka.

EON

Nogomet – Prva ligab TK, 9. kolo, nedjelja, 15:30 h

 • Mladost V. – Jedinstvo L.
 • Ingram – Doboj Istok
 • Jedinstvo V. – Mladost B.

U Prvoj ligi TK u nedjelju se od 15:30 igraju susreti 9. kola. Jedinstvo gostuje u Vukovijama, Doboj Istok će na megdan Ingramu a Mladost iz Brijesnice gostuje u Vučkovcima.

NOGOMET – Druga liga TK Zapad, 7. kolo, nedjelja, 15:30 h

 • Špionica – Mladost D.
 • Pribava – Sloga B.
 • Stjepan Polje – DSK

U Drugoj ligi TK Zapad na rasporedu su utakmice 7. kola. Igraju se u nedjelju u 15:30. Mladost gostuje u Špionici, Pribava dočekuje Slogu iz Bikodža a Stjepan Polje je domaćin Devetaku.


DŽUDISTI IZ JK PRIBAVA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U LUKAVCU – BILIJAR U ZVORNIKU

Judo – Državno prvenstvo, Lukavac

Džudisti iz JK Pribava nastupaju ovoga vikenda na Državnom prvenstvu u Lukavcu, ekipa Bilijar kluba Bily Gračanica nastupit će u Zvorniku u okviru 5. kola državne lige. Bily će predstavljati 7 igrača.

SRETNO NAŠIM SPORTISTIMA

Slični postovi

Back to top button