Sport

Pregled i najava sportskih aktuelnosti

Osim nogometaša za vikend nastupaju još i karatisti, odbojkašice i plesači

BRATSTVO SEZONU ZAVRŠAVA U BIHAĆU

Pred nama je novi sportski vikend. Bratstvo bez rezultatskog imperativa u zadnjem kolu Prve lige FbiH gostuje u Bihaću kod Jedinstva. Utakmica je na rasporedu u subotu u 17:30 sati. Prvak je poznat a to je Velež. Bratstvo će u zavisnosti od rezultata današnjeg kola završiti u sredini tabele dok još uvijek nije poznato koje sve ekipe ispadaju iz lige.

FEDERALNI DRUGOLIGAŠI TAKOĐER PRIVODE KRAJU PRVENSTVENE OBAVEZE

U Drugoj ligi FbiH Sjever Mladost je u zadnjem kolu domaćin ekipi Gradine a Lokomotiva putuje u goste prvaku, ekipi Budućnosti iz Banovića. Oba naša predstavnika sezonu će završiti bez velikih briga.

ORAHOVICA U BORBI ZA TITULU SA POGLEDOM PREMA LUKAVICI

U Prvoj ligi TK Orahovica prvo mjesto brani na domaćem terenu protiv DSK a jedini konkurent u borbi za titulu, ekipa Trešnjevke gostuje u Lukavici kod Jedinstva. Da li će Lukavičani “pomoći” Orahovičanima, saznat ćemo u nedjelju oko 20 sati? Ukoliko Orahovica pobijedi na domaćem terenu a Trešnjevka ne pobijedi u Lukavici, Orahovica bi kolo prije kraja sezone obezbijedila titulu i promociju u viši rang takmičenja, Drugu ligu FBiH Sjever.

Utakmice se igraju u nedjelju od 17:30 sati.

PRIBAVA DVA KOLA PRIJE KRAJA SEZONE IMA VELIKIH 5 BODOVA PREDNOSTI

U Drugoj ligi TK Zapad Pribavi je u zadnja dva kola potreban samo jedan bod za titulu. Stjepan Polje koje je na 2. mjestu na domaćem terenu dočekuje ekipu Rudara dok Pribava gostuje Orahovici.

ČLANOVI PLESNOG KLUBA ROCK STEP NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ZAGREBU

Članovi PK Rock Step, parovi Adnan Smajlović i Edina Brkić (PK Flamenco, Tuzla) te Almir Šaković i Sumeja Ibrtahimović u subotu učestvuju ne Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Sretno.

EON

DANI GRAČANICE – ŠAH, ODBOJKA, KARATE

U toku je manifestacija Dani Gračanice. Jučer je u prostorijama šahovskog kluba održano prvo općinsko školsko takmičenje u šahu. Danas će u dvorani Luke biti održan međunarodni odbojkaški turnir za žene. Takmičenje počinje u 10 sati.  U nedjelju će u dvorani Luke biti održano kantonalno karate takmičenje „Gračanica 2019.g.“. Takmičenje počinje u 8 sati.

Slični postovi

Back to top button