Sport

Pregled i najava sportskih aktuelnosti

Završena je Danska škola nogometa - Bratstvo sezonu otvara gostovanjem u Travniku

NOGOMET – Prijateljska utakmica, Orahovica

Orahovica – Sloboda 2:2

Jučer je u Orahovici odigrana prijateljska utakmica između domaćina i tuzlanske Slobode. Završeno je bez pobjednika 2:2.


RUKOMETAŠI NA VLAŠIĆU

Rukometaši su jučer otputovali na 10-to dnevne pripreme na Vlašić. Tamo će odraditi glavni dio i raditi čak 3 puta dnevno.


NOGOMET – Prva liga FBiH, 1. kolo, subota, 17:30 h

Travnik – Bratstvo

Za vikend počinje nova sezona u Prvoj nogometnoj ligi FbiH. Bratstvo u 1. kolu gostuje ekipi Travnika. Sudeći po nastupu prošloga vikenda u Doboj Istoku, ekipa spremno dočekuje novu sezonu.

Nikola Nikić:

  • Vidite nešto, mislim da smo se dobro pripremili. Ja vjerujem u ove momke. Tokom priprema smo sjajne rezultate ali pripreme su jedno a prvenstvo nešto sasvim drugo. Mi idemo u goste ekipi koja zna fudbal, koja ima svoj renome i sigurno će domaćini tražiti bodove na otvaranju sezone. Mi se za Travnik pripremamo kao da je to ona premijerligaška ekipa. Nadamo se da možemo ostati neporaženi. Znate kako je, prvo je kolo, mnogo je nepoznanica među ekipama ali ja mislim da će Bratstvo igrati ponovo jednu značajnu ulogu u prvenstvu. Ostao nam je kostur ekipe, čak 9 igrača koji su završili prošlu sezonu su praktično prvotimci i ove. Vidjet ćemo, sve je moguće.

Utakmice se igraju od 17:30 sati. Evo svih parova:

  • Orašje-Rudar
  • Radnik-Gošk
  • Slaven-Olimpik
  • Travnik-Bratstvo
  • Igman-Tošk
  • Čapljina-Budućnost
  • Goražde-Metalleghe BSI
  • Jedinstvo-Zvijezda

Bratstvu želimo sreću u novoj sezoni.


MALI NOGOMET – Završnica turnira u Doborovcima

Za vikend će u Doborovcima biti odigrana završnica najbogatijeg malonogometnog turnira na ovom području Senad Korkutović-Korkut. Nagradni fond iznosi 8000 KM.


ZAVRŠENO 21. IZDANJE DANSKE ŠKOLE NOGOMETA

Danas je na stadionu Luke završeno 21. izdanje Danske škole nogometa. Oko 200 dječaka i djevojčica iz Gračanice i Petrova 5 je dana radilo na stadionima u ova dva mjesta, družilo se, treniralo, igralo, zabavljalo, uspostavljalo prijateljstva i kontakte.

Podršku ovom projektu svake godine daju Grad Gračanica i Opština Petrovo.

Tonski pregled sportskih aktuelnosti sa izjavama poslušajte na priloženom audio zapisu ili danas u emisiji Info 5 u programu Radio Gračanice od 17 sati. Za RG govore Nikola Nikić, djeca, učesnici Danske škole nogometa, gradonačelnik Gračanice i načelnik Petrova te lider Danske škole Mirsad Halilović.

This slideshow requires JavaScript.


BICIKLIZAM

U subotu gračanički biciklisti nastupaju na takmičenju u Tuzli. Sretno.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button
Idi na alatnu traku