Sport

Pregled sportskih aktuelnosti – Bratstvo u petak u Orašju

NOGOMET – m:tel Prva liga FBiH, 2. kolo, Orašje, petak, 17:30 h

Orašje – Bratstvo

Sportski vikend današnjom (petak) utakmicom 2. kola Prve lige FBiH otvaraju nogometaši Bratstva. Jedna digresija odmah na početku. Od 2. kola Prva liga FBiH će i službeno nositi naziv m:tel Prva liga FBiH s obzirom da je kompanija m:tel potpisala ugovor sa NS FBiH o sponzorstvu u naredne 3 godine. Također, utakmice m:tel Prve lige FBiH imat ćete priliku gledati i na kanalima Arena sport. Lijepa vijest za sve klubove i vjerovatno velika pomoć u budžetima mnogih federalnih ligaša.

m:tel Prva liga FBiH 

Vratimo se terenu. Ekipa Nikole Nikića će nakon uvodne pobjede protiv Goražda u goste Orašju koje je također imalo dobar start sa pobjedom u Gradačcu protiv Zvijezde. Utakmica se igra danas od 17:30 sati. Ovo je jedini susret koji je na rasporedu u petak. Bratstvo rasterećeno ulazi u ovaj duel s obzirom da im je bila najbitnija pobjeda na startu. Dozu optimizma daje i podatak da će se u kadar vratiti nekolicina igrača koja je nedostajala u 1. kolu a dodajmo da se u ekipu vratio i borbeni Tarik Adilović. Bratstvu želimo sreću.

Evo i svih ostalih parova 2. kola. U subotu od 17:30 igraju:

 • Goražde – Budućnost,
 • Igman – Travnik,
 • Jedinstvo – Zvijezda,
 • Posušje – Slaven.

U nedjelju će na teren:

 • Vis Simm Bau – TOŠK,
 • GOŠK – Čapljina,
 • Radnik – Rudar.

Tabela:

 1. Rudar  3
 2. Bratstvo  3
 3. Simm Bau  3
 4. Jedinstvo  3
 5. Orašje  3
 6. Posušje  3
 7. Travnik
 8. Igman  1
 9. Slaven  1
 10. TOŠK  0
 11. Budućnost  0
 12. GOŠK  0
 13. Radnik  0
 14. Zvijezda  0
 15. Čapljina  0
 16. Goražde  0

NOGOMET – Druga liga FBiH Sjever, 2. kolo – ODGOĐENO!!!

Za vikend su trebali biti na rasporedu susreti 2. kola u Drugoj ligi FBiH Sjever. Tokom dana smo dobili informaciju da ovoga vikenda ipak neće biti igrane utakmice 2. kola. Lokomotiva je na domaćem terenu trebala dočekati ekipu Odžaka u Malešićima je trebao biti odigran gradski derbi između Mladost i Orahovice. Susreta dakle nema.

EON

 

Slični postovi

Back to top button