Sport

Prenosimo – Mladi Nedim Avdić kuca na vrata prvog tima tuzlanske Slobode

Tuzlanski crveno–crni su  u generalnoj probi snage odmjerili sa prijedorskim Rudarom (0:0), a u prvoj postavi našao se još jedan mladi fudbaler kluba – Nedim Avdić (18). On je u posljednje vrijeme dobivao značajnu minutažu, te polako stiče iskustvo igranja u seniorskoj postavi. San je to svakog omladinca.

– Drago mi je što sam dobio priliku da zaigram za prvi tim i na tome sam jako zahvalan treneru Gradimiru Crnogorcu, rekao je Avdić, te se osvrnuo na svoju igru u generalci:

– Naravno da sam imao i pozitivnu tremu, jer su mi ovo ipak prvi nastupi za prvi tim, ali sam se trudio da se to ne vidi na terenu. Maksimalno sam se trudio da opravdam ukazano povjerenje i nadam se da sam uspio. Radujem se nastavku sezone i naravno da se nadam i da ću dobiti priliku i u prvenstvu, zaključuje naš mladi stoper.

Avdić je u jesenjoj polusezoni nastupao za juniorsku selekciju, a u Omladinskoj premijer ligi BiH upisao je 13 nastupa i postigao tri gola.

https://www.fksloboda.ba/vijesti/nedim-avdic-drago-mi-je-sto-sam-dobio-priliku-da-zaigram-za-prvi-tim-afuqh4d0PI36?fbclid=IwAR3Rtv4tkD50XczR3D5fcN_tmozs04LdaTOQjPgQDl7Lai7vXIc2dwHlNlI


Nedim Avdić je mladi nogometaš iz Orahovice o kojem smo u nekoliko navrata pisali i izvještavali i u programu Radio Gračanice, posebno u emisiji Sa sportskih terena. Poželimo mu još jednom sreću.

Slični postovi

Također pogledaj

Close
Back to top button