Sport

Prva liga FBiH – Bratstvo

Dva mlada igrača Bratstva u najboljem timu sezone

Poznata je lista klubova koji će se sljedeće sezone boriti za ulazak u Premijer ligu, ali i ostanak u Prvoj ligi FBiH. U prvoligaškom karavanu će se kako i minule tako i naredne sezone takmičiti 16 klubova. Sezona iza nas je ponudila dosta uzbuđenja, a nesumnjivo je da će tako biti i naredne takmičarske godine.

U Prvu ligu FBiH se vratio GOŠK nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, dok su promociju izborili Radnik, Budućnost i Travnik. Klis je osvojio Drugu ligu Jug, ali klub iz Buturović polja ne ispunjava uslove za igranje na prvoligaškom nivou.

Osim GOŠK-a, Radnika, Budućnosti i Travnika u Prvoj ligi FBiH će se još takmičiti Olimpik, TOŠK, Goražde, Zvijezda, Orašje, Rudar Kakanj, Jedinstvo, Metalleghe BSI, Bratstvo, Čapljina, Slaven i Igman.

U minuloj sezoni Velež je osvojio titulu te će naredne sezone igrati u Premijer ligi, dok su takmičenje napustili Vitez, Novi Travnik i Bosna Visoko.

BRATSTVO – MOGLO JE I BOLJE

Kada je u pitanju Bratstvo, solidna je sezona iza ekipe. Moglo je bolje ali moglo je i gore kako je u jednom trenutku izgledalo početkom drugog dijela sezone. Ekipa je završila na 10. mjestu ali samo sa 3 boda manje od ekipe koja je završila treća.

Za sada nemamo previše informacija o promjenama u igračkom kadru. Jedino što smo saznali putem društvenih mreža je da bi mladi Buljić trebao napustiti ekipu i postati novi član Slobode.

HELIĆ I BULjIĆ U TIMU SEZONE – I MLADI NAPADAČ HASINOVIĆ KOJI NASTUPA ZA ČAPLjINU

Inače, da dodamo i da je dosta praćena FB stranica Prva liga FbiH objavila najbolji mladi sastav lige a tu se nalaze dva igrača Bratstva, Namik Helić i Adnan Buljić te još jedan bivši igrač Bratstva, mladić iz Orahovice, koji nastupa za Čapljinu, napadač Ahmed Hasinović.

Čestitamo. Ekipa je na odmoru a mi ćemo vas izvjestiti o svim eventualnim promjenama u igračkom kadru i planovima u pripremnom periodu.

Slični postovi

Back to top button
Idi na alatnu traku