Sport

Rukomet – Ahmetašević i Hamidović na spisku selektora Obrvana – Mehmedović i Kadrić kucaju na vrata reprezentacije

RUKOMET – Reprezentacija BiH

Selektor rukometne reprezentacije BiH Ivica Obrvan je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće okupljanje i kvalifikacijsku utakmicu protiv Njemačke. Na njemu se nalaze standardni reprezentativci naše zemlje, internacionalci Admir Ahmetašević i Dino Hamidović.

Pripreme počinju 26. aprila u Sarajevu. Prvu utakmicu naša reprezentacija igra sa selekcijom Njemačke 29.4.2021. godine u Bugojnu, sa početkom u 16:10 sati uz direktan TV prijenos na BHT1. Posljednji nastup je 2.5. u gostima protiv Austrije.

NA PROŠIRENOM SPISKU MEHMEDOVIĆ I KADRIĆ

Na proširenom spisku su bila i dvojica mladića iz Rukometnog kluba Gračanica, kapiten Omer Mehmedović (21) i Damir Kadrić (20). Mehmedović i Kadrić sigurno trenutno nisu na dovoljnom nivou za reprezentaciju ali su kao mladi i perspektivni na radaru rukometnih radnika. I jedan i drugi su velika perspektiva kako Gračanice tako i reprezentacije. Prošli su sve omladinske selekcije BiH a trenutno su kao mladi igrači nositelji igre RK Gračanica, kluba koji i ove sezone igra zapaženu ulogu u BH rukometu. Vrijeme radi za njih i ne sumnjamo da će u dogledno vrijeme doći i do dresa “A” selekcije. Čestitamo i sretno.

Slični postovi

Back to top button