Sport

Rukomet – Aktuelno

ALEKSA LASICA PRVA PRINOVA U EKIPI – SVI OSTALI OSTAJU DIO TIMA

Odmah nakon što je završena polusezona u rukometnoj Premijer ligi BiH, koja je za ekipu Gračanice bila skromna i loša sa osvojenim 7. mjestom, iz kluba je jučer stigla i informacija o prvom pojačanju koje je stiglo u ekipu. Aleksa Lasica je 19-godišnji, 193 cm visoki  juniorski reprezentativac Crne Gore koji će dres Gračanice nositi u drugom dijelu sezone. Kako je još navedeno na klupskoj FB stranici, svi igrači koji su u prvom dijelu  bili dio ekipe, ostat će to i u nastavku prvenstva.

Ekipa je na odmoru do 10. januara kada je planiran početak priprema.


O ADIJU, DINI I OMLADINCIMA

U nastavku još nekoliko aktuelnosti iz RK Gračanica. Završen je prvi dio sezone za sve kategorije. Znamo da je prvi tim završio na 7. mjestu. Ali RK Gračanica nije samo prvi tim.

RKG su i naši reprezentativci i sve omladinske selekcije, žuto-plava armija sa preko 100 omladinaca. RKG su i mladići iz RKG 2.

Klub proizvodi seniorske i omladinske reprezentativce BiH. Admir Ahmetašević i Din Hamidović su tu u reprezentaciji  već stara garda a polahko dolaze i drugi Adi-Mehmedčehajić  ali i Kadrić, Mehmedović, Dželilović, Musić i drugi Mehmedović. Biće igrača.

EON

Dok nas naši reprezentativci promovišu po Sarajevu i Evropi, djeca to isto rade u Omladinskoj ligi sjever.

Rijetki su koji imaju prijavljene sve selekcije. Njih 5. Trenira se, radi se. Pune su i omladinske selekcije BiH mladih rukometaša iz Gračanice.

Oni koji duže prate sve oko RKG lahko će se sjetiti kakvo je stanje bilo u omladinskoj školi. Manje djece, manje selekcija, a ova 1. ili 2. mjesta su bila 4, 5, 6 itd…pod parolom važno je sudjelovati.

Šta reći. Red, rad, disciplina, koja godina i evo ih tu gdje jesu. I može i mora još bolje.

A sada malo brojeva.

5 – broj selekcija sa kojima nastupa RKG u ORL Sjever. Dakle u svim selekcijama koje se takmiče ove sezone.

1- jedna selekcija je prva na polusezoni.

3 – tri su na drugim mjestima i to npr. sa istim brojem bodova kao prvi.

1 – jedna selekcija je na 5. mjestu.

Zaista dobri dani za gračanički rukomet. Čestitamo i sretno.

Slični postovi

Back to top button