Sport

Rukometaši bolji od Slobode 29:25

RUKOMET – Prijateljska utakmica, Gračanica

Gračanica – Sloboda  29:25  (17:15)

Rukometaši su u trećoj prijateljskoj utakmici savladali ekipu Slobode rezultatom 29:25, poluvrijeme 17:15. Nakon poraza od Krivaje i pobjede protiv Gradačca stigao je i trijumf protiv Tuzlaka.

Domaćine je do pobjede vodio kapiten Mehmedović sa 9 golova, 6 je dodao Džinović. Odlični su na golu bili Bosić i Hušić koji su branili svaki po 30 minuta. U gostujućem taboru u kojem nije bilo reprezentativaca Klisa i Ovčine, najefikasniji je bio iskusni Suhonjić sa 6 golova. 5 je dodao Halilković. Golman Stojanović je tek u drugom poluvremenu pokazao zašto je doveden kao pojačanje u Slobodu.

Susret je krenuo vodstvom domaće ekipe a minimalnu ili veću prednost domaćini su čuvali do samoga kraja. U prvom poluvremenu gledali smo dobru rukometnu predstavu, efikasnu na obje strane. Ekipe su očigledno željne rukometa. Igralo se brzo, agresivno ali i fer i korektno. U ekipi Gračanice prvih 30 minuta obilježili su kapiten Mehmedović sa 6 golova i sjajni Bosić na golu. Imali su domaćini konstantnu prednost tokom prvog poluvremena koje je završilo vodstvom 17:15.

U drugom dijelu počelo je golovima na obje strane. Nakon toga domaćini kao da ubacuju u brzinu više. Čvrsto i agresivno u odbrani, brzo i efikasno u napadu. Rezultat takve igre je razbijanje Slobode i najveća prednost na utakmici koja je u 42. minuti iznosila 23:17. Nakon toga dolazi do pada u igri domaćina. Na golu Slobode budi se Stojanović pa gosti serijom 4:0 za 8 minuta igre dolaze na 23:21. Bila je ovo i jedina crna rupa u igri Gračanlija.

Nakon toga ponovo se uspostavlja ravnopravan odnos snaga na terenu. Domaćini i dalje bolje igraju a rezultat toga je sigurna i zaslužena pobjeda od 29:25.

Lijepa i kvalitetna utakmica koja je nažalost zbog aktuelne situacije sa korona virusom odigrana bez prisustva publike. Nadamo se da će se do početka prvenstva situacija barem malo promijeniti i da će publika moći uživati u gračaničkoj rukometnoj mladosti koja će itekako imati šta da ponudi.

Dodajmo da je u dresu Slobode nastupio i bivši igrač i kapiten Gračanice, Adnan Tufekčić. Postigao je 3 gola.

This slideshow requires JavaScript.

 

Slični postovi

Back to top button